Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Winkeldief gevolgd en aangehouden

Harderwijk, 10-01-2007 * Medewerkers van een winkel aan de Deventerweg hebben op dinsdag (09/01) een 47-jarige man uit Nunspeet na een korte volgactie op straat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man is aan de politie overgedragen en heeft een winkelverbod van een jaar gekregen.

De verdachte bevond zich omstreeks 14.30 uur in de winkel op bovengenoemde locatie toen hij de winkel verliet zonder eerst een aantal spullen af te rekenen, waaronder drie wandcontactdozen. Buiten werd hij door twee medewerkers aangesproken, maar deze konden niet voorkomen dat de man er vandoor ging.

Hierop zetten de twee te voet de achtervolging in, daarbij geholpen door een derde collega die per auto achter de verdachte aanging. Uiteindelijk konden ze hem op de Van Speijklaan tot stoppen dwingen en terugbrengen naar de winkel, waarna de man aan de politie kon worden overgedragen.

De man heeft een winkelverbod voor een jaar gekregen en zal door de politie nog verder worden verhoord in verband met verschillende dreigementen die hij tijdens zijn aanhouding tegenover de winkelmedewerkers heeft geuit.

Tegen de man volgt een proces-verbaal.


---

Laatst gewijzigd 10-01-2007 16:36