Provincie Limburg

Genomineerden Limburg Cultuurprijs 2007 Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt voor de Limburg

Cultuurprijs 2007, een aanmoedigingsprijs voor Limburgse kunst- en cultuurbeoefenaars. Gedeputeerde Odile Wolfs: "De prijs is een stimulans voor het culturele veld actief met cultuur bezig te zijn. Er zijn genomineerden in drie categorieën: Cultuur voor en door Jongeren, Jonge Makers en Limburg Literatuurprijs. Bovendien is er nog een extra prijs: de Jongerenpublieksprijs 2007. De prijzen worden uitgereikt op zondag 25 februari a.s. tijdens de Jongerencultuurdag in Theaterhotel de Oranjerie te Roermond." De Limburg Cultuurprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt.

Het Limburgse cultuurveld is uitgedaagd met projecten te komen die invulling geven aan een van de vier categorieën. De beste, meest belovende of talentvolle uiting komt in aanmerking voor de Limburg Cultuurprijs. De prijs bestaat per categorie uit een geldbedrag voor de nummer 1 ( 2.500 + kunstwerk), nummer 2 ( 1.250) en nummer 3 ( 750).

Genomineerden Cultuur voor en door Jongeren (19 voordrachten)

Odapark TOYS ARE US
Jongerentheater 020 Crosstown Limburg
Aletta Smit Urban Night

Jonge Makers (15 voordrachten)
Quirien van Haelen Quiriens poëziefabriek
Berry van der Vorst Nexus
Audrey van der Krogt Smederij Festival

Limburg Literatuurprijs (5 voordrachten)
Lilili-daag 2006
Stichting Vertelfestival

Per categorie is er een vakjury die de uiteindelijke winnaar aanwijst.

De Provincie Limburg heeft voor de jongerenpublieksprijs 20.000 kaarten verspreid onder jongeren via scholen, muziekwinkels, musea, bibliotheken etc. Limburgse jongeren zijn buitengewoon actief bezig met cultuur in alle verschijningsvormen. Een aparte jongerenjury heeft op basis van de inzendingen drie genomineerden geselecteerd voor de

Jongerenpublieksprijs (26 voordrachten)
Eerste Jongerenfilmfestival
(Be)grijp me
Jeugdvereniging JoHo

Tijdens de Provinciale Jongeren Cultuurdag op 25 februari a.s. bepaalt het publiek wie de winnaar is van de jongerenpublieksprijs. In Theaterhotel de Oranjerie zijn tal van muzikale optredens, culturele workshops en presentaties te bezoeken. De Limburg Cultuurprijs en de Provinciale Jongerencultuurdag sluiten aan bij het thema Jong zijn in Limburg.

Bijlagen: juryrapporten

* Limburg Cultuurprijs 2007 PDF-document

* Cultuur voor en door Jongeren PDF-document
* Jonge Makers PDF-document

* Limburg Literatuurprijs PDF-document

* Jongerenpublieksprijs PDF-document

10-1-2007 15:57