Politie Groningen

Inwoners Hoogkerk chatten met buurtagenten via wijkwebsite

Hoogkerk, 09-01-2007 o Bewoners van de wijk Hoogkerk kunnen vanaf nu live chatten met de buurtagent, de gemeente en de wijkvereniging, via www.hoogkerk.groningen.nl.

De gemeente Groningen en Regiopolitie Groningen willen het burgers zo gemakkelijk mogelijk maken om met hen in contact te komen. Daarom kunnen bewoners naast de telefoon of de e-mail nu ook via WijkChat in contact komen met politie, verenigingswerk en gemeente. Bezoekers kunnen een chatgesprek starten via de speciale button op de wijkwebsite.

Burgers kunnen tijdens een zogenoemd digitale spreekuur op elke woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur hun wensen, klachten en problemen neerleggen bij de twee buurtagenten in Hoogkerk. Het chatten is een aanvulling op het bestaande spreekuur voor burgers met buurtagenten. De proef zal een half jaar duren en daarna worden geëvalueerd.

Expeditie Hoogkerk
De ontwikkeling van WijkChat is een onderdeel van de campagne Expeditie Hoogkerk: met Hart & Ziel van de gemeente Groningen. Het doel van de campagne is om nog meer partijen te betrekken bij de wijkwebsite. Te denken valt aan de inwoners zélf, (sport)verenigingen en andere instellingen in Hoogkerk. Een succes blijkt WijkTV door bewoners; inwoners maken zélf filmpjes over hun wijk en laten zien via de site www.hoogkerk.groningen.nl. De video-impressies van deze wijkreporters worden veel bekeken en ook jongeren uit Hoogkerk zijn sinds kort als kidreporters gestart met het maken van WijkTV. De gemeente werkt in deze campagne nauw samen met de wijkvereniging, Regiopolitie Groningen en de lokale omroep OOG.

Wijkwebsite Hoogkerk
De wijkwebsite Hoogkerk is een proef van de gemeente Groningen om te kijken hoe wijkwebsites het beste ingericht kunnen worden om te communiceren met groepen burgers. De gemeente Groningen en Regiopolitie Groningen vinden het buitengewoon belangrijk om te weten wat er onder haar bewoners leeft. Het doel van deze website is om de samenhang en betrokkenheid tussen wijk- en buurtbewoners te stimuleren. Daarnaast willen gemeente en politie de interactie en de dienstverlening op wijk- en buurtniveau tussen diverse
(maatschappelijke) organisaties en de buurt te bevorderen. De wijkwebsite heeft ongeveer 5.000 bezoeken per maand.
De wijkwebsite is onder meer gemaakt in het kader van E-voice. Dat is een Europees gesubsidieerd samenwerkingsverband, dat tot doel heeft de betrokkenheid van de burgers bij de politiek te vergroten.

Klik op onderstaande button om een chatsessie te starten met uw buurtagent. Let op! Het digitale spreekuur is alleen op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Digitaal spreekuur buurtagenten Hoogkerk