Ingezonden persbericht


De lekkerste snackmenu's blinken uit in kwaliteit

Snackmenu vakwedstrijd kent in 2007 vele toppers!

AMSTERDAM, 10 januari 2006 - Tijdens de 51e Horecava heeft Vincent van Oud van AnyTyme Snack&Dine Lelystad 'Het Lekkerste Snackmenu' gemaakt met zijn 'Flevo Fish Plate'. Deze creatie van kabeljauw, gegarneerd met een zalmcompositie en rauwkost was voor de jury reden om Vincent van Oud als winnaar aan te wijzen. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven. Van Oud ontving de prijs uit handen van de enthousiaste snackliefhebber Henk Bres. Naast een mini-cruise voor twee personen naar Newcastle en beker ontving de gelukkige winnaar een oorkonde.

Tweede werd Sebastiaan van de Heijden met het 'Vegaburger Menu'. Ook hij is werkzaam bij AnyTyme Snack&Dine, maar dan te Zwolle. De derde prijs ging naar Martijn Stallinga van Supersnack te Monster met snackmenu 'Het Balansdagmenu ©'. Stallinga won tevens de sponsorprijs van Ad van Geloven. Juryvoorzitter Paul van Gurp kijkt tevreden terug op deze vakwedstrijd. "Dit jaar waren de snackmenu's vooral lekker! De professionaliteit van de deelnemers was dit jaar opvallend groot en daardoor was de keuze voor de jury niet gemakkelijk!", aldus de tevreden juryvoorzitter.

De deskundige jury bestond dit jaar uit:

. Paul van Gurp, eigenaar Paul van Gurp Broodjes en Snacks en (oud) vice voorzitter van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland
. Henk Bres, TV-persoonlijkheid bekend van Lagerhuis en columnist De Posthoorn
. Martijn Reintjes, hoofdredacteur Snackkoerier en adjunct-hoofdredacteur Misset Horeca
. Jack Heijkoop, restaurant Den Dis in Bladel en 2x winnaar lekkerste snackmenu
. Gé Kleijweg, eigenaar Kleyweg Stad's Koffyhuis en Landelijk bestuurslid Koninklijk Horeca Nederland Nederland
. Ubel Zuiderveld, UZ media en Hoofdredacteur Food Express
. Han Wonink, formulemanager HANOS

Sponsor Farm Frites beloonde Peter van Uden van Snackpoint La Compagnie te Boekel. Shi Chiao Lao van King Lao te Nieuw Vennep ontving de sponsorprijs van Remia. Kiremko gaf een prijs aan Tanja Koerts voor haar 'Vork Valess Menu'. Koerts is werkzaam bij Vork Fastfood Zwolle. Next to Food reikte een prijs uit aan Dennis Hus van Plaza Parade in Nootdorp. De beste presentatie werd verzorgd door Rinie Loeffen van Kwalitaria 't Krinkelhoekje te Oss.

Eerder op deze Horecava won Ewout de Bruin het Lekkerste Broodje (Horeca) met 'Mangaire Delicato'. Elena van der Horst won het Lekkerste Broodje in de categorie Catering met 'Panini Sicilaana'. Meer informatie over de vakwedstrijden vindt u op www.wedstrijden.nl. Morgen, 11 januari, vindt de laatste vakwedstrijd plaats. Dan strijden finalisten van de 400 fastfoodleerlingen voor de Lekkerste Maaltijdsalade.
|                                                                    |
|Noot voor de redactie -