Strategische alliantie FieldTurf Tarkett en TenCate Grass

Koninklijke ten cate

Strategische alliantie FieldTurf Tarkett en TenCate Grass

ALMELO, Nederland, January 10 /PRNewswire/ --


- TenCate hoofdleverancier en R&D-partner voor FieldTurf Tarkett-kunstgrassystemen

FieldTurf Tarkett, de leidende marketingorganisatie wereldwijd voor kunstgrassystemen voor alle sporttoepassingen, en TenCate gaan een wereldwijde strategische alliantie aan. TenCate, wereldmarktleider in kunstgrasvezels, speelt een toonaangevende rol in technologische innovatie met betrekking tot kunstgrasvezels voor diverse sporttoepassingen. FieldTurf Tarkett heeft een uitgebreide kennis van gepatenteerde kunstgrassystemen en een uitstekende toegang tot de markt. TenCate houdt patenten voor toekomstige geïntegreerde kunstgrassystemen op basis van innovatieve technologische ontwikkelingen.

Het resultaat van dit partnership voor TenCate is een betere toegang tot de markt. Het zal naar verwachting een onmiddellijke positieve invloed hebben op het marktaandeel. Het ondersteunt in belangrijke mate de strategische focus op systemen en systeemeigenschappen die TenCate al eerder heeft bekendgemaakt.

Loek de Vries (bestuursvoorzitter van TenCate) verklaarde dat 'deze alliantie onderdeel is van de implementatie van onze strategie om meer nadruk te leggen op de algehele performance van het systeem. Dat is tevens in het voordeel van de eindgebruiker. Wij willen onze activiteiten uitbreiden met partners met gevoel voor kwaliteit, die op systeemniveau directe toegang tot de markt hebben. Partnerships met leidende bedrijven als FieldTurf Tarkett zullen de markt meer bewust maken van performance op een hoger niveau. Het zal kunstgrassystemen opleveren met een toegevoegde waarde voor de eindgebruikers".

FieldTurf(R) is het resultaat van jarenlang onderzoek, dat heeft geresulteerd in een gepatenteerde infill op basis van kiezelzand en cryogeen rubber en in een gepatenteerd proces dat een systeem oplevert dat natuurgras evenaart. Bijkomende voordelen zijn de verbeterde veiligheid voor de speler, lagere onderhoudskosten en de flexibiliteit om het veld in korte tijd voor een andere sport geschikt te maken of direct op het FieldTurf-oppervlak op eenvoudige wijze verschillende sport-, muziek- en andere evenementen mogelijk te maken.

De afgelopen jaren zijn op basis van de kwaliteit en eigenschappen van het gepatenteerde FieldTurf-systeem ruim 2100 velden geïnstalleerd in meer dan 40 landen. De totale jaaromzet wereldwijd van FieldTurf Tarkett bedraagt ongeveer US $ 240 miljoen.

'Door deze alliantie zullen beide bedrijven hun eigen respectieve R&D- en innovatieprojecten nog efficiënter kunnen uitvoeren', aldus FieldTurf Tarkett-topman John Gilman. 'Er liggen enorme mogelijkheden voor toepassing van kunstgrassystemen buiten sportvelden.'

De overeenkomst heeft in eerste instantie betrekking op de levering van TenCate Thiolon(R) monofilamenten en gefibrilleerde vezels en backing. TenCate zal in de toekomst ook componenten leveren als infill en sub-base producten, die aan de systeembenadering kunnen worden gekoppeld.

De monofilamenten en gefribilleerde vezels van TenCate Thiolon(R) worden beschouwd als de beste producten in deze bedrijfstak. In de afgelopen twintig jaar zijn wereldwijd TenCate Thiolon-vezels toegepast in duizenden velden. In totaal is meer dan 200 miljoen msquared Thiolon-vezel geïnstalleerd, meer dan van alle andere kunstgrasvezelproducenten tezamen.

'Onze bedrijfstak is snel gegroeid omdat atleten, eigenaren van sportaccommodaties en anderen zien welke voordelen kunstgras biedt', aldus Heard Smith, groepsdirecteur van TenCate Grass. 'Deze alliantie met FieldTurf Tarkett stelt ons in staat kennis uit te wisselen en de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de markt te versnellen. De informatieoverdracht tussen onze bedrijven heeft al geresulteerd in productverbeteringen en een nog betere service aan onze klanten. In het verleden hebben we in partnership met FieldTurf Tarkett al met succes velden geïnstalleerd. Nu zijn we aan dit geweldige bedrijf gelieerd en daar kan de gehele kunstgrasindustrie van profiteren.'

Koninklijke Ten Cate nv

www.tencate.com

www.fieldturf.com

www.thiolon-grass.com

Contact: