Senternovem

Nieuws

10-01-2007 | Stagiaires ondersteund door de WBSO (Belastingplan 2007)

De overheid wil ondernemers aanmoedigen om stageplaatsen aan te bieden. Dit bevordert de doorloop van het onderwijs naar het bedrijfsleven. In het Belastingplan 2007 is daarom de definitie van werknemer in de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (Wva) uitgebreid met bepaalde stagiaires.

Een stagiair wordt onder omstandigheden als werknemer in de zin van de Wva aangemerkt. Voor stagiaires die in (fictieve) dienstbetrekking werkzaam waren kon al eerder gebruik worden gemaakt van de afdrachtvermindering S&O indien aan alle voorwaarden voor toepassing van die afdrachtvermindering was voldaan. Door genoemde wijziging mogen nu ook uren besteed aan speur- en ontwikkelingswerk verricht door stagiaires die behoren tot de volgende groep meegenomen worden bij de berekening van de S&O-afdrachtvermindering.
1. degene die bij de inhoudingsplichtige op basis van een leerwerkovereenkomst het buitenschoolse praktijkgedeelte volgt van een leerwerktraject, een en ander als bedoeld in artikel 10b1 en 10b3 van de Wet op het voortgezet onderwijs (zoals VMBO-leerlingen).

2. degene die gedurende een periode van ten minste twee maanden een stage volgt in het kader van een beroepsopleiding als bedoeld in artikel 7.2.2, eerste lid, onderdelen a of b, van de Wet educatie en beroepsonderwijs, op de grondslag van een in artikel 7.2.8 van die wet bedoelde overeenkomst, gesloten door de in artikel 7.2.9 van die wet genoemde partijen (MBO niveau 1 en 2).
3. degene die een EVC-procedure (Erkenning Verworven Competenties) volgt waarvoor een verklaring is afgegeven door een bij ministeriële regeling aangewezen instantie.

Voor deze personen kan onder voorwaarden naast de afdrachtvermindering S&O ook gebruik gemaakt worden van de afdrachtvermindering onderwijs.

De wijziging is gepubliceerd in het staatsblad 2006 nummer 682.

Meer informatie

Belastingdienst afdrachtvermindering onderwijs
Staatblad 682