Ingezonden persbericht

Uit: NIEUWSBRIEF Winternachten - 05-01-2007

INTERNATIONAAL LITERATUURFESTIVAL DEN HAAG

Karen Armstrong, Ian Buruma, Midas Dekkers en honderd anderen in Winternachten

Woensdag is het zover. Dan gaat in Den Haag de twaalfde editie van Winternachten van start. Vijf dagen lang, met meer dan honderd schrijvers, muziekgroepen, kunstenaars en wetenschappers. Onder hen dit jaar veel bekende namen, zoals Karen Armstrong, Ian Buruma, Midas Dekkers, Cees Nooteboom, Adriaan van Dis, Cynthia McLeod, Thomas Rosenboom, Abdelkader Benali en zangeres Izaline Calister. 'Ontdekkingsreizigers' is het thema van dit jaar. Wie Winternachten kent weet dat de echte verrassing schuilt in de ontdekking van de nog onbekende talenten.

Het festival opent op woensdagavond 10 januari in de Nieuwe Kerk in Den Haag met de eerste Winternachtenlezing door de Indiase schrijver Pankaj Mishra. De donderdag staat overdag en 's avonds in het teken van Indië en Indonesië, in een samenwerkingsproject met het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Op vrijdag en zaterdag zijn er overdag gespreks- en discussieprogramma's, en 's avonds Winternacht 1 en Winternacht 2. Alle details over het programma, kaartverkoop, reis en hotel zijn te vinden op www.winternachten.nl.

Programmaschema's nu online

De tijdschema's van de meeste programma's zijn nu beschikbaar om te downloaden. U kunt daarmee van te voren uw keuze maken voor de programma-onderdelen die u wilt zien. Ga naar www.winternachten.nl voor het programma. U kunt de schema's daar, maar ook vanaf deze nieuwsbrief downloaden als Adobe Acrobat document (pdf). Programmawijzigingen voorbehouden!

Van Indië tot Indonesië - donderdag 11 januari, vanaf 10.00 uur
Art Deko(-lonisatie - donderdag 11 januari, vanaf 20.00 uur
Winternacht 1 - vrijdag 12 januari, vanaf 20.00 uur
Winternacht 2 - zaterdag 13 januari, vanaf 20.00 uur

Bestel uw toegangskaarten online

De gemakkelijkste manier om toegangskaarten te bestellen is via de website www.winternachten.nl. U kunt kaarten voor alle programmaonderdelen hier online bestellen. U betaalt veilig, en uw kaarten worden thuisgestuurd. Daarmee voorkomt u wachten bij de kassa. De online-kaartverkoop wordt voor Winternachten verzorgd door het Haags Uitburo.

Colofon
uitgave: Winternachten, Postbus 63410, 2502 JK Den Haag, Nederland,
+31 70 3650222 - fax +31 70 4274477.
info@ winternachten.nl
www.winternachten.nl