Ingezonden persbericht


Kopelman Quartet in kleine zaal concertgebouw Amsterdam

In ons 36ste seizoen 2006/2007 maken wij u graag attent op de concerten van de Stichting Kamermuziek Amsterdam (KAM) in de internationale strijkkwartetserie.

woensdag 10 en vrijdag 12 januari 2007 20.15 uur Kopelman Quartet kleine zaal het concertgebouw Amsterdam ¤ 32,50>

Afgestudeerd aan het Conservatorium van Moskou in de jaren zeventig, delen de oprichters dezelfde achtergrond, stijl en artisticiteit in de klassieke Russische traditie van dit grote instituut. Mikhail Kopelman, Boris Kuschnir, Igor Sulyga en Mikhail Milman vormden het Kopelman Quartet in de zomer van 2002, na een individuele loopbaan van meer dan vijfentwintig jaar. Mikail Kopelman leidde het vernieuwde Borodin Quartet gedurende twintig jaar en het Tokyo Quartet gedurende zes jaar. Als kamermusicus maakte hij vele cd-opnamen o.a. met Sviatoslav Richter, Natalia Gutman en Yuri Bashmet. In 1995 ontving hij de Royal Philharmonic Society Award en de Zilveren Medaille van het Concertgebouw. Hij is momenteel docent viool aan de Eastman School of Music aan de Universiteit van Rochester. Boris Kuschnir was oprichter en negen jaar lid van het Moskou String Quartet. Ook was hij oprichter van het Vienna Schubert Trio en het Vienna Brahms Trio. Hij speelde o.a. met Mischa Maisky, Yuri Bashmet, Boris Pergamentschikow, Boris Berezovsky en Gérard Caussé. Boris Kuschnir is docent aan het Conservatorium in Wenen en aan de Universiteit van Graz. Zijn leerlingen zijn o.a. Julian Rachlin en Nikolaj Znaider. Igor Sulyga was prijswinnaar op vele internationale concoursen en was mede oprichter van het Moskou String Quartet en maakte hier negen jaar deel van uit. Gedurende deze tijd werkte hij met Dmitri Sjostakovitsj aan diens laatste kwartetten. Ook was hij lid van het Spivakov Quartet en de Moscow Virtuosi Chamber Ochestra. Hij geeft masterclasses door heel Europa en is een vooraanstaand docent altviool en kamermuziek. Sinds 1988 is hij eerste altist in het City of Oviedo Symphony Orchestra. Mikhail Milman was gedurende twintig jaar aanvoerder bij de Moscow Virtuosi. Als kamermusicus speelde hij met musici als Evgeny Kissin, Yuri Bashmet, Maria Joao Pires en Vladimir Spivakov. Hij speelt regelmatig met het Borodin String Quartet, hun opname van het Schubert Strijkkwintet en Tsjaikovsky Souvenir de Florence kreeg lovende kritieken, de laatstgenoemde opname zelfs de Gramophone Award 1994. Sinds 1988 is hij eerste cellist in het City of Oviedo Symphony Orchestra.

programma:
Alexander Borodin: strijkkwartet nr 2 in D
Dmitri Sjostakovitsj: strijkkwartet nr 8 in c opus 110 Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: strijkkwartet nr 2 in F opus 22

Voor nadere informatie,bel of e-mail Francis Wammes of Yasmin Hilberdink bij Stichting Kamermuziek Amsterdam, De Kempenaerstraat 11, 1051 CJ AMSTERDAM 020 6812100 of info@kamconcerten.nl, www.kamconcerten.nl

Stichting Kamermuziek Amsterdam
De Kempenaerstraat 11
1051 CJ Amsterdam
T: +31 20 6812100
F: +31 20 6812125
Email: fw@kamconcerten.nl
www.kamconcerten.nl