Ingezonden persbericht


TourPRess Holland introduceert Aad Struijs persprijs tijdens Vakantiebeurs 2007

Persbericht,
Utrecht 10 januari 2007

Bergbeklimmer/reisauteur Ronald Naar voorzitter vakjury

TourPRess Holland heeft een nieuwe persprijs ingesteld: de Aad Struijs Persprijs. In het Reistheater van de Vakantiebeurs in Utrecht is het initiatief van deze vereniging van toeristisch journalisten en persvoorlichters, gepresenteerd. De prijs is vernoemd naar de in 2004 overleden journalist en schrijver van toeristische boeken, Aad Struijs. Met ingang van 2008 zal de prijs jaarlijks worden toegekend, afwisselend voor een journalistieke productie en een toeristische campagne. Een vakjury onder voorzitterschap van reisauteur/bergbeklimmer Ronald Naar beoordeelt de inzendingen. De winnaar ontvangt een sculptuur en een geldbedrag. Op de nieuwe website www.aadstruijspersprijs.nl staat alle relevante informatie voor deelnemers en belangstellenden.


Organisatie en jury
Een speciale commissie heeft de taak op zich genomen om het initiatief van TourPRess Holland te ontwikkelen tot een volwaardige toeristische persprijs. Aan de hand van de nieuwe website (www.aadstruijspersprijs.nl) lichtte commissievoorzitter Lia Grooters tijdens de presentatie een aantal aspecten van de persprijs toe. Inzendingen moeten Nederlandstalig zijn en van recente datum. Ze worden op een aantal criteria beoordeeld door een vakjury van drie journalisten, Lia Grooters (bedenker/eigenaar Golfreiswijzer.nl), Miranda Schoonderwoerd (redacteur Reizen), Nico van der Maat (freelance redacteur Kampeerauto) en drie voorlichters/pr-adviseurs: Liduine Hoyinck (communicatie-adviseur), Six van Leeuwen (directeur BuroSix Public Relations Adviseurs) en Ben de Jongh (persvoorlichter van de Vakantiebeurs). Bergbeklimmer en reisauteur Ronald Naar is juryvoorzitter.

Echtgenote Aad Struijs onderscheiden
Tijdens de presentatie schetste Nico van der Maat in woord en beeld een portret van Aad Struijs. Hij overhandigde Ineke Struijs, Aad's echtgenote die veel research en redactiewerk voor Aad's reisboeken verricht heeft, symbolisch de eerste sculptuur, gemaakt door de Brabantse kunstenaar Adry Hoeven.

Aad Struijs heeft zich in zijn productieve leven onafgebroken ingezet voor de bevordering van toerisme in eigen land en daarbuiten, met zijn eigen pagina voor Wegener/GPD-dagbladen, en vooral met zijn populaire reisboeken 'Het Toppunt van Nederland' en 'Holland voor Nop', bestsellers in hun genre. Met de instelling van de Aad Struijs Persprijs wil TourPRess Holland het gedachtegoed van Aad Struijs levend houden, en bijzondere (journalistieke en pr) prestaties in de sector reizen en toerisme bevorderen.

Vanaf vandaag tot 1 september 2007 kunnen inzendingen voor de Aad Struijs Persprijs 2008 gestuurd worden naar: Aad Struijs Persprijs, Postbus 294, 3760 AG Soest, e-mail: info@aadstruijspersprijs.nl.

Noot voor de redactie (