Politie Zeeland


---


Z-093-2007 Rijbewijs ingevorderd, IJzendijke
Dinsdagavond rond 21.30 uur is het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Oostburg ingevorderd.
De man reed met een snelheid van 136 km/h over de N61 in IJzendijke. De toegestane maximum snelheid is hier 80 km/h. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.

W-094-2007 Winkeldiefstal, Vlissingen
Dinsdagmiddag rond 17.35 uur is een 20-jarige vrouw uit Vlissingen, in de C&A aan de Aagje Dekenstraat in Vlissingen, aangehouden wegens winkeldiefstal.
De vrouw had kleding met een totale waarde van ruim 35 euro weggenomen. Ze kreeg een bekeuring.

W-095-2007 Diefstal uit horecagelegenheid, Middelburg
In de nacht van maandag op dinsdag tussen 01.00 uur en 08.00 uur is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Vlasmarkt in Middelburg.
In het pand zijn speelautomaten opengebroken. Hieruit is een onbekend geldbedrag weggenomen.
Verder is er een kluis met daarin honderden euro's weggenomen.
De toegang tot de horecagelegenheid is geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.

O-096-2007 Aanrijding in Goes
Dinsdagavond rond 22.05 uur vond er op de Rijksweg A58 bij Goes een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto.
De 21-jarige bestuurster van de personenauto uit Dronten reed vanaf Goes (Deltaweg) over de afrit richting Vlissingen/Middelburg.
Bij het invoegen was ze een vrachtauto, bestuurd door een 53-jarige man uit Middelburg, die over de hoofdrijbaan van de A58 reed, nog niet voldoende gepasseerd.
De vrachtwagen raakte hierdoor de linkerachterzijde van de personenauto. De auto begon te draaien en kwam tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm.
Er was alleen materiële schade.

O-097-2007 Eenzijdig ongeval, Zierikzee
Dinsdagavond rond 21.40 uur vond er op de Lange Blokweg in Zierikzee een eenzijdig ongeval plaats.
Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Lange Blokweg komende uit de richting van Zierikzee en gaande in de richting van Noordgouwe.
Toen hij een tuinstoelkussen, wat midden op de weg lag, wilde ontwijken raakte hij in de slip. De auto draaide 180 graden en kwam op de andere rijstrook tot stilstand.
Hierbij heeft hij de bossages, die zorgen voor de afscheiding met het fietspad, geraakt waardoor de auto beschadigd raakte.

W-098-2007 Politie waarschuwt voor "hengelaars"
Politie Zeeland waarschuwt voor "hengelaars" die op Walcheren actief zijn.
Tot nu toe zijn er bij de politie enkele meldingen binnengekomen dat er in de omgeving van de Maasstraat in Middelburg (bank)post uit de brievenbus is gehengeld.
Het is niet uitgesloten dat dit ook elders in Zeeland kan voorkomen.


---- --