Gemeente Twenterand


Hoek Harmsenweg/Wetering Vriezenveen krijgt speelplek Wijziging bestemmingsplan geeft kinderen 0 tot 5 jaar speelruimte

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand wil medewerking verlenen aan het realiseren van een speelplek op de hoek van de Harmsenweg en de Wetering in Weemelanden te Vriezenveen. Deze locatie staat in het speelruimteplan genoteerd als zoekgebied voor nieuw aan te leggen speelplekken en geeft invulling aan de wens van de buurtbewoners. Wethouder Binnenmars: "tijdens de inloopavond op 30 oktober jl. waren zeer veel wijkbewoners aanwezig. Zij waren zeer enthousiast over de wijze waarop zij werden betrokken bij de inrichting van de speelplekken."

Het perceel is in het bestemmingsplan 'Weemelanden' bestemd als 'woonwagenterrein' voor maximaal vier standplaatsen en bijbehorende bebouwing, groen- en ontsluitingsvoorzieningen en (on)bebouwde terreinen. Door middel van een artikel 19 lid 2 WRO procedure wordt getracht de strijd met het vigerende bestemmingsplan op te heffen. In het rapport Speelruimteplan gemeente Twenterand is de hoek Harmsenweg en de Wetering als zoekgebied voor nieuw aan te leggen speelplekken aangeduid, gericht op kinderen van 0 tot 5 jaar. De planning is erop gericht om in het voorjaar van 2007 de plek in te richten.

De buurtbewoners hebben tijdens een inloop-/informatieavond hun mening kunnen geven over de speelplekken in Weemelanden. Tijdens deze avond zijn o.a. de inrichtingsmogelijkheden voor deze locatie gepresenteerd. De inwoners hebben gekozen voor de variant waarbij de speelplek wordt ingericht met een mobile paard, een mobile vogeltje (beide vergelijkbaar met wipkip), een klim/glijtoestel, een draaitoestel en een zandbak. In verband met de sociale controle wordt de speelplek voorzien van een laag blijvende beplanting.