Gemeente Twenterand


Wethouder Binnenmars: "Hulp bij het huishouden ook na 1 januari gegarandeerd"

Overgangsregeling huishoudelijke hulp

Wethouder Binnenmars van de gemeente Twenterand is positief over de wijze waarop geregeld is dat de huishoudelijke hulp voor de inwoners gegarandeerd is na 1 januari 2007. In verband met vertraging in de gunningsprocedure heeft de gemeente Twenterand namelijk tot 1 februari een overgangsregeling in het leven geroepen voor mensen die in het kader van de nieuwe zorgwet Wmo huishoudelijke hulp ontvangen.

De vertraging in de gunningsprocedure is een gevolg van het kort geding dat was aangespannen tegen een aantal gemeenten, waaronder Twenterand. Inmiddels is het kort geding afgeblazen. Pas na dit schrappen van de juridische procedure is de weg vrij om tot definitieve gunning van de huishoudelijke hulp over te gaan en contracten met de vijf genoemde zorgaanbieders af te sluiten. Dat lukt evenwel niet meer voor 1 januari, de dag waarop de zorgwet Wmo van kracht wordt.

Vanaf 1 februari geldt dan vervolgens het nieuwe regiem en zal de huishoudelijke hulp in natura geleverd worden door de thuiszorgorganisaties, waarmee de gemeente Twenterand contracten afsluit. De vijf geselecteerde zorgaanbieders zijn:
§ Stichting Algemene Thuiszorg Oost Nederland (ATZON) § Stichting Livio
§ Stichting Thuiszorg Noord West Twente & De Koppel (TNWT) § Thuiszorg Service Twente (TSN)
§ Protestants Christelijke Stichting voor Ouderenzorg Woon- en Zorgcentrum De Vriezenhof

Alle betrokkenen hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen over de overgangsregeling en de situatie daarna. Gebruikers die wel hulp bij het huishouden ontvangen, maar geen brief hebben ontvangen worden verzocht hun gegevens door te geven bij het Zorginformatie*punt.

In de brieven aan de betrokken cliënten voor huishoudelijke hulp staat vermeld wanneer actie dient te worden ondernomen. De gemeente Twenterand en de zorgaanbieders streven er naar dat alle gebruikers van huishoudelijke hulp vanaf 1 januari 2007 de noodzakelijke hulp blijven houden. Om dit te kunnen regelen is het van belang dat 10 januari 2007 alle reacties van gebruikers van huishoudelijke hulp bekend zijn. U kunt zich melden bij het Zorginformatie*punt.

Mochten klanten na 1 januari geen hulp ontvangen, dan worden zij verzocht contact te zoeken met hun huidige aanbieder. Biedt dit geen oplossing dan kunt u zich melden bij het Zorginformatie*punt.

Heeft u vragen?
Met al uw vragen kunt u terecht bij het Zorginformatie*punt in Vriezenveen, Vroomshoop en Den Ham, telefoonnummer: 0546 - 481450. Elke ochtend bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tijdens de feestdagen is het Zorginformatie*punt gesloten.