DAF Trucks

Persbericht van PACCAR, gedistribueerd door DAF Trucks N.V.

PACCAR kondigt nieuwe productie- en assemblagefaciliteit aan

9 januari 2007, Bellevue, Washington. PACCAR Inc heeft de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een fabriek voor de productie- en assemblage van motoren in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Hiermee is een investering van $400 miljoen gemoeid. "PACCAR's uitstekende winstcijfers, excellente balans en constante focus op kwaliteit, technologie en productiviteitsverbeteringen hebben de onderneming in staat gesteld om consistent te investeren in zijn producten, diensten en bedrijfsprocessen", aldus Mark Pigott, chairman and chief executive officer.

"De sterke vraag naar kwalitatief hoogwaardige DAF, Peterbilt en Kenworth producten heeft voor PACCAR wereldwijd geresulteerd in record productiecijfers en marktaandelen", zei Pigott. "De toonaangevende betrouwbaarheid en hoge restwaarde van PACCAR's lichte, middelzware en zware bedrijfvoertuigen, inclusief het succes van PACCAR's motoren, zijn drijfveren van PACCAR's uitstekende financiële prestaties. En dat geldt evengoed voor vooruitstrevende initiatieven als PACCAR's diesel-elektrische hybride voertuigen, voertuigdiagnose op afstand en software-ontwikkeling. Deze aanzienlijke investering in een nieuwe motorenfabriek, inclusief een Technology Center, zal ervoor zorgen dat PACCAR zijn wereldwijde positie van technologisch leiderschap voortzet om optimaal tegemoet te komen aan de wensen van de klant."

"De fabriek met een oppervlakte van ruim 37.000 m², versterkt PACCAR's wereldwijde productie- en assemblagecapaciteit en stelt de onderneming in staat om te profiteren van groeiende kansen in Noord-Amerika, Europa en Azië", voegde Pigott toe. "De investering van $400 miljoen in PACCAR's nieuwste fabriek is een aanvulling op de $2,5 miljard die de afgelopen tien jaar zijn geïnvesteerd in productontwikkeling, de implementatie van Six Sigma, klantenservice en -ondersteuning en dynamische IT-programmatuur voor onze markten voor kapitaalgoederen en financiële dienstverlening."

"De bouw zal medio 2007 beginnen en de fabriek zal naar verwachting in 2009 in gebruik worden genomen", aldus Jim Cardillo, executive vice president. "PACCAR heeft van DAF en zijn klanten geleerd wat de kosten- en prestatievoordelen zijn van het hebben van eigen motoren, waaronder voordelen op het gebied van extra inkomsten uit service- en after sales voor de dealers. Door onze klanten in Noord Amerika een PACCAR motor aan te bieden krijgen ze meer keus bij het vaststellen van hun voertuigspecificaties", voegde Cardillo toe.

PACCAR blijft wereldwijd de toon zetten op het gebied van financiële resultaten van bedrijven in kapitaalgoederen. Over de eerste negen maanden van 2006 bedroeg de nettowinst van PACCAR $1,1 miljard, bij een omzet van $12,2 miljard. PACCAR is de 489e grootste private onderneming van de wereld en behaalde over de afgelopen tien jaar een samengestelde groei van 22%. Opbrengst voor de aandeelhouder was gemiddeld 25,4% per jaar over de laatste tien jaar, tegenover 8,4% gemiddeld voor de Standard & Poor's 500 Index over dezelfde periode.

Tom Plimpton, president, voegde toe: "Dit zal PACCAR's technologisch meest vooruitstrevende fabriek worden en een versterking van onze efficiënte productieplatforms die de beste producten in de industrie bouwen. De fabriek zal worden uitgelegd voor maximale flexibiliteit, om producten en componenten te kunnen leveren aan andere PACCAR-fabrieken en aan klanten overal ter wereld." Plimpton merkte op: "De producten van DAF, Kenworth en Peterbilt hebben de beste restwaarde in de markt en zorgen voor de laagste operationele kosten voor de klant."

De DAF XF105 won de prestigieuze onderscheiding 'International Truck of the Year 2007'. DAF is daarmee de enige truckfabrikant die deze onderscheiding in de afgelopen tien jaar drie keer won. "De nieuwe XF105, aangedreven door de nieuwe 12,9 liter PACCAR MX motor is een fantastisch voorbeeld van DAF's vooraanstaande positie in Europa en een direct resultaat van PACCAR's investeringsstrategie", aldus Aad Goudriaan, President-directeur van DAF Trucks. "De ingebruikname van het nieuwe motorentestlaboratorium in Eindhoven, in de loop van dit jaar, zal DAF's vermogen tot het ontwikkelen en integreren van motoren voor onze markten verder versterken."

De productie van de nieuwe Kenworth T660 start volgende maand. De T660 is de meest recente ontwikkeling binnen Kenworth's aerodynamische productprogramma. "Met moderne styling, superieure verlichting, verbeterde aerodynamica, lager brandstofverbruik en fantastisch chauffeurscomfort, versterkt de T660 Kenworth's toonaangevende positie", aldus Bob Christensen, PACCAR vice president en Kenworth General Manager.

Peterbilt Motors Company introduceerde in 2006 een nieuwe serie producten ontwikkeld voor verschillende marktsegmenten. "Deze nieuwe voertuigen zijn het resultaat van de grootste investering in productontwikkeling ooit in de geschiedenis van Peterbilt en vertegenwoordigen het beste dat Peterbilt ooit heeft aangeboden", aldus Bill Jackson, PACCAR vice president en Peterbilt General Manager. Kenworth en Peterbilt wonnen in de Verenigde Staten twintig klanttevredenheidsonderscheidingen van J.D. Power and Associates, meer dan alle andere truckproducenten.

PACCAR Inc., heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. De onderneming is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks.

De aandelen van PACCAR worden verhandeld op de Nasdaq Stock Market onder het symbool PCAR. De homepage van PACCAR kan worden gevonden onder www.paccar.com .

Dit bericht bevat 'toekomstgerichte' verklaringen zoals bedoeld in de Private Securities Litigation Reform Act. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management en zijn onderhevig aan onzekerheid en veranderende omstandigheden. Werkelijke resultaten kunnen vanwege meerdere factoren afwijken van de in deze verklaringen geschetste resultaten. Meer informatie over deze factoren staan vermeld in PACCAR's gedeponeerde stukken bij de Securities and Exchange Commission.




DAF Trucks