Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZEBRA HEEFT 'STREEPJE VOOR' TIJDENS ZEBRAWEEK IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Diverse zebra-activiteiten tijdens voorjaarsvakantie in Afrikaans wildlife park

Hilvarenbeek, woensdag 10 januari 2007 - Safaripark Beekse Bergen organiseert tijdens de voorjaarsvakantie de Zebraweek. Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari heeft de zebra 'een streepje voor' in het Afrikaanse wildlife park te Hilvarenbeek. Tijdens de Zebraweek wordt er tijdens de bussafari extra aandacht besteed aan het dier. Kinderen kunnen ook een puzzeltocht maken met verschillende vragen over de zebra en zichzelf met schmink voorzien van een zebraprint.

Safaripark Beekse Bergen viert tijdens de voorjaarsvakantie de Zebraweek. Van zaterdag 17 februari tot en met zondag 25 februari komt de bezoeker alles te weten over de zwart-wit gestreepte viervoeter. In de safaribus - welke is voorzien van een zebraprint - vertelt de ranger uitgebreid over dit Afrikaanse dier. Bovendien zijn er leuke zebra-activiteiten in het park: bezoekers kunnen zichzelf schminken tot zebra en kinderen kunnen een spannende puzzeltocht maken. Hierbij komen de jonge bezoekers van alles te weten over de zebra en andere Afrikaanse dieren. Bezoekers die de Zebraweek in stijl willen voortzetten kunnen in een jungalow, een Afrikaans gethematiseerde bungalow met zebraprint, overnachten op het naastgelegen Libéma Vakantiepark Beekse Bergen. Tijdens de Zebraweek geldt het verlaagde wintersafari-entreetarief à E 10,95 per persoon.

Achtergrondinformatie zebra

De mannelijke Grant zebra, één van de soorten zebra's die leeft in Safaripark Beekse Bergen, heeft meer dan één vrouw. Soms twee, maar ook wel eens vijf. Die hebben allemaal veulens. De mannelijke zebra beschermt zijn harem (het gezin) tegen roofdieren en probeert andere hengsten weg te houden. Hoewel de merries meestal geen familie zijn van elkaar, blijven ze vaak toch hun hele leven bij elkaar. Zélfs als de groep wordt overgenomen door een andere hengst. De rangers in het park kunnen bezoekers tijdens de Zebraweek van nog meer informatie voorzien over de zebra. Meer informatie is te vinden op www.beeksebergen.nl.
---



Ingezonden persbericht