Politie Twente

Persbericht Politie Twente 10 januari 2007

Onderzoek openlijke geweldpleging afgerond

Almelo

Naar aanleiding van een openlijke geweldpleging die zaterdagmiddag 14 oktober j.l. plaatsvond bij een tweetal voetbalverenigingen in Almelo, werd door de politie Twente een onderzoek ingesteld.

Naar aanleiding van dit onderzoek zijn in totaal 27 personen gehoord. Zes, allen afkomstig uit Enschede en 17, 18, 19, 21, 21 en 23 jaar oud, zijn als verdachte gehoord en zullen zich bij justitie moeten verantwoorden. Een van de twee 21-jarigen heeft vermoedelijk de confrontatie georganiseerd.

Door de voorzitter van de vereniging waar men in eerste instantie de kantine was binnengedrongen is aangifte gedaan van diverse vernielingen in de kantine. In de kantine is gegooid met o.a. flessen, stoelen en enkele fietsen die buiten stonden. Nadat de aanvallers door mensen van de bewuste vereniging waren verjaagd is men hen gevolgd tot in de kleedkamers van een naastgelegen voetbalvereniging. In deze kleedkamer bevond zich een voetbalteam uit Enschede waaronder zich een aantal van de latere 27 gehoorde personen bevond. Ook een aantal onschuldige personen werd hier belaagd.

Tegen de zes aangehouden personen is proces-verbaal opgemaakt.