Gemeente Delft College akkoord met herstelwerkzaamheden aan het stadhuis op de Markt

Het college van B&W is akkoord gegaan met het voorstel om deze zomer herstelwerkzaamheden uit te voeren aan het stadhuis op de Markt.

Recent is tijdens een routinecontrole geconstateerd dat er herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd aan het stadhuis op de Markt. De reden hiervoor is dat de voorbouw van het stadhuis een ander zettingspatroon kent dan de toren van het pand. Dit geeft een zwakke plek in de bouwconstructie. Er dient een bouwkundige koppeling te komen tussen de voorbouw en de toren op het niveau van de eerste verdiepingsvloer. Zo wordt het geheel gestabiliseerd.

De werkzaamheden vinden deze zomer plaats en het stadhuis zal haar deuren gedurende één maand grotendeels moeten sluiten. De verdiepingsvloer wordt op de desbetreffende plaatsen grotendeels tijdelijk gedemonteerd en er zal sprake zijn van gebruikelijke uitvoeringsoverlast (stof, geluid, transport).

De kosten die met de verbouwing gepaard gaan, worden gedekt uit reguliere budgetten voor bouwkundig en installatietechnisch beheer en onderhoud.

Noot voor de redactie (