Ingezonden persbericht


Persbericht

Nijmegen, 10 januari 2007

Radboud schaft Incident Management Systeem aan

NIJMEGEN - Het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen heeft eind vorig jaar het Incident Management Systeem van softwarebedrijf GreCom aangeschaft. Deze maand zal het systeem geïmplementeerd worden.

Na een uitgebreide selectieronde tussen de verschillende leveranciers is GreCom verkozen tot leverancier voor alle benodigde softwarecomponenten die noodzakelijk zijn voor de realisatie van het veiligheidsmanagementsysteem. De keuze is op GreCom gevallen vanwege de innovatieve aard van het product én de organisatie.

Het GreCom Incident Management Systeem (IMS) helpt het UMC St Radboud bij de registratie en analyse van incidenten. Het IMS vormt een onderdeel van het veiligheidsmanagementsysteem dat in elk ziekenhuis in 2008 geïmplementeerd moet zijn.

GreCom
GreCom ontwikkelde medio 2005 in samenwerking met het Medisch Centrum Alkmaar al een IMS dat niet alleen feedback, leereffecten en zeer uitgebreide managementinformatie oplevert, maar ook een grote stimulans is voor de meldingsbereidheid binnen de zorgorganisaties. GreCom is de partner bij uitstek wanneer het gaat om een Veiligheids Management Systeem (VMS) of incidentmanagement voor de zorgsector.

Universitair Medisch Centrum St Radboud
Het Universitair Medisch Centrum St Radboud is een topkenniscentrum voor academische geneeskunde en gezondheidszorg. Kennis verbindt onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg en vormt het hart van de organisatie. Vanuit ambitie en betrokkenheid geven ruim 8.000 medewerkers en 2.500 studenten inhoud aan de toekomst van gezondheidszorg en medische wetenschappen.