Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 9 januari 2007

Dinkellland stelt geld beschikbaar aan Dinkelborgh voor Wmo-voorzieningen

De gemeente Dinkelland stelt aan Woonmaatschappij Dinkelborgh een bedrag beschikbaar van E56.160 voor de realisatie van in hoogte verstelbare toiletpotten in de nieuwbouw van St. Lucia in Denekamp. Met deze financiële bijdrage ondersteunt Dinkelland de levensloopbestendige bewoning van het nieuwbouwcomplex en wordt voorkomen dat in de toekomst door bewoners een individueel beroep moet worden gedaan op aanpassing van de woonruimte op grond van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Toelichting

De woonmaatschappij is op dit moment druk doende om de bouw van nieuwbouw St Lucia ten behoeve van ouderen en personen met beperkingen af te ronden. Door het aanbrengen van zestig mechanisch verstelbare toiletten en diverse andere voorzieningen wordt bij de bouw al zoveel mogelijk rekening gehouden met de veranderende omstandigheden van de bewoners. Door het vooraf aanbrengen van dergelijke voorzieningen wordt ook voorkomen dat deze in de toekomst individueel moeten worden aangevraagd met al het hak en breekwerk van dien.

Omdat het aanbrengen van deze voorzieningen voor Dinkelborgh een extra investering op de gebruikelijke voorzieningen vergt, heeft de woonmaatschappij een beroep gedaan op de gemeente (de Wmo) voor een subsidie in de kosten. Door de financiële bijdrage voldoet de gemeente aan haar prestatieafspraak met de woonmaatschappij om binnen de wettelijke mogelijkheden mee te werken aan een preventieve inzet van Wmo-gelden voor nieuwbouw- en renovatieprojecten voor de Wmo-doelgroep (ouderen en personen met een beperking). De in hoogte verstelbare toiletten vallen onder de individuele voorzieningen op grond van de Wmo. Dergelijke voorzieningen hebben tot doel om burgers langer zelfstandig te laten wonen in hun vertrouwde omgeving. Deze voorziening kunnen in de toekom
---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.


---- --