BedrijfsautoRAI

Toyota Verso nu ook als Van

(1/10/2007)
De populaire Toyota Verso is vanaf medio februari ook verkrijgbaar in een uitvoering op grijs kenteken. Deze Verso Van is leverbaar met alle motoren en uitrustingsniveaus. Toyota biedt de Verso Van aan voor prijzen vanaf 17.000,- euro exclusief BTW en BPM. Ondernemers profiteren met de Verso Van van dezelfde voordelen als particulieren met een geel kenteken Verso: het representatieve uiterlijk bijvoorbeeld, maar ook de gunstige kilometerkostprijs, de betrouwbaarheid en natuurlijk de riante binnenruimte voor zowel de voorpassagiers als de lading. De laadruimte omvat immers een volume van 2,3 m3.

De Verso Van is van buiten nagenoeg gelijk aan de personenuitvoering van Toyotaâs ruimteauto. De grijskenteken-versie is te herkennen aan de geblindeerde zijruiten achter. De wetgever biedt de mogelijkheid om de zijruit in het portier rechtsachter doorzichtig te laten, wat het uitzicht - en dus de veiligheid - ten goede komt. Die ruit is op de Verso Van voorzien van een donkere, transparante folie.

Vlakke laadvloer
Binnen is een vlakke laadvloer gecreëerd. Het laadgedeelte is gescheiden van het passagierscompartiment door middel van een tussenwand. Die wand is zodanig ontworpen dat hij in het geval van een aanrijding de werking van de curtain airbags niet belemmert.

Toyota kan elke uitvoering van de Verso als Van leveren. De prijslijst begint daarom bij de 1.6 16v VVT-i, die als Van exclusief BTW en BPM 17.000,- euro kost. De Verso Van is bijvoorbeeld ook leverbaar in combinatie met de sterke en schone 2.2 D-4D D-CAT Clean Power dieselmotor met 130 kW (177 pk). Verder is de Verso Van verkrijgbaar met een Turn-by-turn navigatiesysteem. In dat geval wordt de Verso Van uitgerust met een praktisch DVD-navigatiesysteem dat in heel Europa de weg weet.