Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Voetgangers blij verrast met oversteek naar Vuurplaat

© deelgemeente Feijenoord Sinds de laatste week van december 2006 werden al aardig wat mensen blij verrast toen ze de oversteek maakten vanaf de Brede Hilledijk naar de Vuurplaat en omgekeerd.

Gelijkvloers
Moesten ze voor die tijd gebruik maken van de brug (Passerelle), nu ligt er een gelijkvloers voetpad. De langverwachte en gewenste begane-grond-doorsteek over het spoorwegemplacement is er nu dus eindelijk.

Niet meer de hoogte in
Fietsers moeten nog even gebruik maken van de brug, maar ook zij hoeven vanaf april niet meer de hoogte in om de oversteek te maken. Dan wordt de brug namelijk gesloopt en komt naast het voetpad een fietspad te liggen. Fietsers kunnen nu natuurlijk ook afstappen en lopend de oversteek over het voetpad maken.

Parkstad
De locatie waar de brug nu nog ligt, verandert in de toekomst als gevolg van het project Parkstad. In het kader van dit project wordt het NS-emplacement verwijderd en wordt de tramremise naar Beverwaard verplaatst. Hierdoor komt er ruimte voor de bouw van de compleet nieuwe wijk Parkstad met woningen, kantoren en diverse voorzieningen.

Goede verbinding
Vooruitlopend op Parkstad is het nodig om de wijken Kop van Zuid en Afrikaanderwijk goed met elkaar te verbinden. Met een gelijkvloers voet- en fietspad tussen beide wijken is die verbinding een feit.