Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Handhaven 30 km/u zone Oranjeboomstraat

© deelgemeente Feijenoord Het verbaliseren in de 30 km/u zones was tot nog toe niet mogelijk, omdat er geen vervolging door het Openbaar Ministerie (OM) werd ingesteld.

Toestemming OM
Ten behoeve van de wijkpolitie gaf het OM vorig jaar toestemming om in de Oranjeboomstraat, van 15 november tot en met 31 december 2006 een project te starten ter handhaving van de 30 km zone op deze locatie.

60 bekeuringen
Drie snelheidscontroles op verschillende dagen en tijden in deze straat in de wijk Feijenoord leverden de wijkpolitie van bureau Maashaven 60 bekeuringen op. Hieruit blijkt dat veel mensen er zich niet van bewust zijn, hoe belangrijk het is om als bestuurder van een motorvoertuig je aan de snelheid te houden. Zeker in een woonwijk waar basisscholen liggen.

Veilige wijk
Onder andere in de buurt van de Oranjeboomstraat moeten bestuurders van motorvoertuigen extra rekening houden met het overige verkeer en met eventueel onverwacht overstekende kinderen. Deze oplettendheid die de politie van de weggebruikers vraagt, geldt overigens niet alleen voor de Oranjeboomstraat. Het wijkteam werkt aan het veilig krijgen en houden van de wijk. Daarbij is ook hulp van de wijkbewoners nodig, want alleen samen kan dit worden gerealiseerd.


---

Deelgemeente Feijenoord, 10-01-2007