Aedes

Noordelijke corporaties geven jongeren perspectief met werkplekken

10 januari 2007

Door meer stageplekken en leerling-werkplekken in de bouw te creëren krijgen jongeren in de noordelijke provincies een beter perspectief op een goede baan in de bouw. Dat willen corporaties, regionale opleidinginstituten en de werkgeverorganisaties in de bouw in Groningen, Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel bewerkstelligen. Daarvoor ondertekenden zij op 10 januari 2007 in Assen een convenant.

De corporaties garanderen met hun handtekening dat zij 5 tot 10 procent van al het werk aan corporatiewoningen laten uitvoeren door stagiaires en jongeren die een leerlingbouwplaats hebben. De noordelijke corporaties investeren jaarlijks één miljard euro in bouwactiviteiten.

Met de geïntegreerde ketenaanpak van werken en leren geven de ondertekenaars deze jongeren een nieuw toekomstperspectief. Veel jongeren in Noord-Nederland zitten zonder werk. De extra stageplaatsen maken een opleiding aantrekkelijker, omdat het onderwijs meer op de praktijk gericht is. Daarnaast levert de nieuwe aanwas van medewerkers een goede personeelsbezetting voor de toekomst op.

De corporaties die het manifest ondertekenden waren: Wooncom, SWZ, IN, SWS, Volksbelang, Woonservice Drenthe, Nijestee, Domesta, Lyamer Wonen, Kollumerland, SWA, De Huismeesters, Accolade, Acantus, Woonborg, De Volmacht, Actium, Beter Wonen Vechtdal, Wold en Waard, Wierden en Borgen, Woonconcept, Stichting Eelder Woningbouw, Beter Wonen IJsselmuiden, Woningstichting Dantumadeel, Woningstichting Buitenpost en Woningstichting Weststellingewerf. Namens Aedes ondertekende voorzitter Willem van Leeuwen het manifest.