Ingezonden persbericht



- - - - - P E R S B E R I C H T - - - - -

Finalisten Bakkerij van het Jaar 2007 bekend

Maarssen, 10 januari 2007 - De jury van de verkiezing "Bakkerij van het jaar 2007" heeft de 9 bedrijven bekend gemaakt die in de finaleronde gaan strijden om de felbegeerde titel "Bakkerij van het jaar 2007" of "Banketbakkerij van het jaar 2007". Op 20 maart worden de winnaars tijdens het Nationale Bakkerij gala bekend gemaakt.

Het doel van de organisatie van de verkiezing is het niveau van de totale bedrijfstak te verhogen en de brood- en banketspecialisten van Nederland meer onder de aandacht van consument te brengen. En hoewel iedereen strijdt om die felbegeerde titel is een belangrijk onderdeel van de jurering de rapportage die door een deskundige vakjury van het bedrijf wordt gemaakt.

In de eerste ronde, die vorig jaar september heeft plaatsgevonden, zijn alle deelnemende bedrijven door de jury bezocht en beoordeeld. Hoofdpunten van aandacht hierbij: presentatie, assortiment, hygiëne en beheersaspecten, medewerkers en promotionele activiteiten. Bij filiaalbedrijven en bedrijven die in verhouding veel leveren aan afnemers wordt ook de organisatie en logistiek beoordeeld. De jury heeft bij het bezoek aan de deelnemende (banket)bakkerijen bij de winkels vooral gekeken naar een goede balans tussen assortiment en het vestigingspunt. Is dit voor de consument de ideale (banket)bakker? De kwaliteit van de producten wordt ook beoordeeld, enerzijds vaktechnisch bij het NBC en anderzijds door de mysteryshopper die door 'consumentenogen' de producten bekijkt.

Na de eerste ronde zijn zestien bedrijven genomineerd voor de halve finale. Deze genomineerden zijn in de periode van eind oktober tot half november bezocht door een (ander) vast jurykoppel. Dit vaste jurykoppel heeft de bedrijven intensief beoordeeld op de eerder genoemde criteria.

Drie specifieke Banketbakkerijen en zes Brood- en Banketbakkerijen zijn nu door naar de eindronde. In januari komt een juryteam, bestaande uit deskundigen van Beko Advies en het NBC, de finalisten bezoeken. Zij beoordelen het bedrijf nogmaals, maar leggen het accent meer op het aspect ondernemerschap. Een gezonde financiële bedrijfsvoering is een belangrijke voorwaarde om uiteindelijk "Bakkerij van het Jaar 2007" of "Banketbakkerij van het Jaar 2007" te worden.

De finalisten in de categorie Banketbakkerij zijn: Banketbakkerij Jacques van Bragt uit Geldrop
Pâtisserie Jarreau uit 's-Gravenhage
Tummers Patisserie Passionnelle uit Heemstede

De finalisten In de categorie Brood- en Banketbakkerij zijn: Banketbakkerij Gerhard Oonk (Heerlijk & Heerlijk) uit Enschede Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam
Korenaar, De Echte Bakker uit Surhuisterveen
Sturkenboom Brood-Banket uit Kortenhoef
Van Bentum Kampioensbakker uit Lobith
Van Vessem & le Patichou uit Haarlem


- - - - - e i n d e p e r s b e r i c h t - - - - -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht