Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 10 januari 2007

Maastricht; spoort zijn gestolen bromfiets op

Een 39-jarige Maastrichtenaar heeft dinsdagmiddag per toeval zijn gestolen bromfiets teruggevonden en een verdachte, een 24-jarige plaatsgenote, die erop reed, aan de politie overgegeven.

De Maastrichtenaar zag de 24-jarige vrouw met zijn bromfiets op de Scharnerweg rijden en liet haar stoppen. Hierna waarschuwde de man de politie die de vrouw vervolgens aanhield. Zij verklaarde dat zij het voertuig van iemand anders had gekregen.

De bromfiets werd in november 2006 gestolen.

De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek.

Margraten; inbreker overlopen

Dinsdagavond omstreeks 18.45 uur hebben bewoners van een woning aan de Aekerlaethofstraat in Margraten bij thuiskomst een inbreker overlopen. De man wist echter te ontkomen.

Korte tijd later, werd aan de hand van het signalement van de dader, op de Rijksweg een 31-jarige inwoner van Kerkrade, als verdachte aangehouden.

Een buurtbewoonster had glasgerinkel gehoord en vertelde dat aan de bewoners toen deze bij hun woning aankwamen. Toen deze bewoners poolshoogte namen zagen zij een man op de vlucht slaan richting Scheulderweg en Bovierhofstraat.

De aangehouden Kerkradenaar is in verzekering gesteld.

Schinveld; gewapende overval op woning

Twee gewapende mannen hebben dinsdagvond omstreeks 23.20 uur een gewapende overval gepleegd op de bewoners van een woning aan de Chrysantstraat in Schinveld.

Nadat de daders hadden aangebeld en de bewoner de voordeur had geopend, werd deze met een vuurwapen bedreigd. De daders eisten geld en sieraden. Toen op zeker moment de bewoner kans zag om de woning uit te vluchten, werd hij door beide overvallers korte tijd achterna gezeten. Uiteindelijk maakten de twee overvallers zich uit de voeten. Vermoedelijk kregen zij op hun vlucht gezelschap van een derde man die buiten had staan wachten.

Het is nog onduidelijk wat de daders hebben buitgemaakt.

Beide daders hebben een negroïde uiterlijk en zijn respectievelijk 1,80 en 1,90 mtr. lang. Beide daders droegen een lange zwarte jas, de een zonder en de ander met een capuchon.

De politie is een onderzoek gestart.

Hoensbroek; automobilist overvallen

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 35-jarige inwoner van Hoensbroek het slachtoffer van een gewelddadige overval.

Het slachtoffer reed omstreeks 00.30 uur met zijn auto over de Randweg ter hoogte van de begraafplaats, toen plotseling twee mannen uit het struikgewas tevoorschijn sprongen en hem dwongen te stoppen. De daders, vermoedelijk Noord Afrikaanse types, eisten geld van de Hoensbroekenaar. Toen deze hen duidelijk maakte dat hij niets bij zich had, sloegen en schopten tegen de auto waarbij een ruit werd vernield. Hierbij gebruikten ze een stuk hout dat ze bij zich hadden. Het slachtoffer zag op zeker moment kans om weg te rijden en even later de politie te waarschuwen.

De politie is een onderzoek gestart.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --