Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 10 januari 2007

Diefstal bij schoenenzaak

Almelo

Een leverancier van een schoenenzaak aan de Wierdensestraat in Almelo is dinsdag 9 januari 2007 omstreeks 19.30 uur beroofd van twee paar nieuwe schoenen. De leverancier was bezig twee rolcontainers af te leveren toen een van de containers wegrolde richting het Waagplein. Hij zag vervolgens hoe een man twee paar schoenen uit de container wegnam. Na een woordenwisseling en een handgemeen maakte de man zich uit de voeten. Het signalement is als volgt;

- manspersoon in de leeftijd van ongeveer 30 jaar - blond krullend haar met een zogenaamd matje in de nek - brildragend
- stevig postuur
- verzorgd uiterlijk
- blauwe pet / muts
- blauwe jas met reclame op de achterzijde. Tekst gelijkend op: FIB Finish

Door de benadeelde is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Mensen kunnen contact op nemen met de afdeling Almelo van de Politie Twente via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-003998)

Zaak besmeuren kerkdeur opgelost

Enter

Een door de politie ingesteld onderzoek naar aanleiding van het besmeuren van een kerkdeur aan de Dorpsstraat in Enter, heeft tot een oplossing van de zaak geleid. Uit dit onderzoek is komen vast te staan dat een persoon die behoorlijk in de war is en was, verantwoordelijk is geweest voor het besmeuren van de deur. Er zal door de politie proces-verbaal worden opgemaakt, waarna door justitie zal worden bepaald of de betrokken persoon moet worden vervolgd. In eerste instantie zal deze persoon door de noodzakelijke hulpverlening worden behandeld en geholpen.

Afgelopen weekend werd het hieronder cursief afgedrukte berichtje verspreid.

Besmeuren kerkdeur

Enter

Een bestuurslid van de katholieke kerk aan de Dorpsstraat in Enter deed aangifte van vernieling bij de politie Twente. In de nacht van vrijdag 5 januari op zaterdag 6 januari 2007 hebben onbekenden de kerkdeuren besmeurd met verf. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. Tevens verzoekt zij eventuele getuigen zich te melden bij de politie.