Gemeente Hengelo

College en politiek positief over verhuizing stadskantoor

Vanaf ongeveer 2013 moeten vrijwel alle ambtenaren weer in de binnenstad van Hengelo werken. Burgemeester en wethouders hebben groen licht gegeven aan de plannen om een nieuw stadskantoor te bouwen in het centrum naast het stadhuis. Ook de fracties in de Hengelose gemeenteraad zijn positief.

Definitief besluit in 2008

Het plan wordt ontwikkelingsgebied Lange Wemen genoemd. Tot Lange Wemen behoren ook het Burgemeester Jansenplein, de voormalige bibliotheek, het voormalige stadskantoor en winkelcentrum en parkeergarage Thiemsbrug. De gemeenteraad heeft het laatste woord over het plan. In 2008 neemt de raad een definitief besluit als de nota van uitgangspunten voor het gebied klaar is.

'Klantvriendelijk, aantrekkelijk, maar duur'

Vrijwel alle fracties in de gemeenteraad van Hengelo zien de verhuizing van de ambtenaren naar de binnenstad wel zitten. De fracties vinden dat vooral de klantvriendelijkheid wordt verbeterd door de verhuizing. Ook denken ze dat het centrum van Hengelo door de verhuizing aantrekkelijker wordt. De partijen hebben echter moeite met de kosten van de operatie, zon dertig miljoen euro. De fracties Hengelo.Nu, BurgerBelangen en VVD stemden daarom tegen in de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond 9 januari.

Het huurcontract van het stadkantoor aan de Hazenweg loopt begin 2013 af. Het stadskantoor is momenteel de werkplek van ongeveer 600 ambtenaren.