FNV KIEM

Conferentie Plaats voor prepressers

Woensdag 10 januari organiseert FNV KIEM een conferentie voor prepressers (denk bijv. aan DTP-ers en ontwerpers).

De werkgelegenheid voor prepressers staat al lange tijd onder druk. Om te bekijken wat nodig is om hier verandering in te brengen wordt deze conferentie georganiseerd. Na afloop worden aanbevelingen gedaan voor de grafische sector.

De conferentie
De conferentie bestaat uit twee onderdelen:
In het ochtenddeel laten vier deskundigen hun licht schijnen op de ontwikkelingen in de sector. De deskundigen zijn afkomstig uit de krantensector, de prepress-sector, softwareproducenten iemand die alles weet van wat er in grafisch Nederland gebeurt. In het middagdeel wordt er in workshops gediscussieerd over drie onderwerpen:
o Hoe kunnen we de employability van de prepressers verbeteren? Het Kenniscentrum GOC geeft haar medewerking aan deze workshop; o Wat zijn de arbeidsmarktkansen voor de prepressers? Het organisatie- en adviesbureau P&O2 is bekend met de Nederlandse arbeidsmarkt en ondersteunt deze workshop
o Hoe zou het HRM-beleid van de grafische bedrijven gestalte moeten krijgen om zo goed mogelijk in te spelen op de ontwikkelingen in de sector? Een ervaren HRM-er die met de problemen in prepress-bedrijven te maken heeft (gehad) geeft zijn visie.
Aan het eind van de dag vatten we de belangrijkste uitkomsten van de conferentie samen. Hieruit worden concrete aanbevelingen richting de grafische sector gedaan.

Lokatie en aanmelden
De conferentie wordt gehouden op woensdag 10 januari van 9.30-17.00 uur, in de Aristo Accomodaties, Teleportboulevard 100 in Amsterdam (vlakbij Station Sloterdijk).

Er kunnen maximaal 80 personen aan de conferentie deelnemen. Voorwaarde is wel dat men:
a) prepresser is
b) lid is van FNV KIEM
c) of dit wil worden

Aanmelden kan per e-mail via a.luysterburg@fnv-kiem.nl. Vermeld in je mail je naam, adres en woonplaatsgegevens en de naam van het bedrijf waar je werkt.

Prepresser
Een prepresser kan er in verschillende vormen zijn: een creatieve die een pagina ontwerpt vaak bij een ontwerpbureau) en opmaakt, of een technische (bij de drukkerij) die zorgt dan dat het aangeleverde bestand op de juiste manier op de plaat komt en dus op de pers. (inslagschema, kleurprofiel, afsnee, dat soort dingen.) Binnen FNV KIEM gebruiken we (vaak) het woord prepresser omdat het hier niet alleen gaat om mensen die bij een drukkerij werken. Bij veel bedrijven praten de mensen over DTPer.

---