Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 23 november 2006

Spreekuur over geld, macht en identiteit in een Marokkaans koffiehuis

Op 10 januari gaat Spreekuur, de nieuwe voorstelling van De Varkensfabriek (Karim El Guennouni en Mohammed Azaay ) in het Amsterdamse Theater Bellevue in première. Het uitgangspunt van de voorstelling is de manier waarop verschillende culturen met problemen omgaan. Spreekuur is een verhaal over geld, macht en identiteit in een Marokkaans koffiehuis. Het is het verhaal van zoekende personages in een complexe samenleving. Iedereen vecht, wringt zich in bochten en probeert zich staande te houden. Doordat niemand de schuld bij zichzelf legt, ontstaan er hilarische, absurde, maar ook schrijnende en dramatische situaties. Karim en Mohammed springen van het ene typetje naar het andere en als je niet oppast zit je in hun spel. Het duo is razend snel, vlijmscherp en uitermate grappig.

Spreekuur door De Varkensfabriek
Tekst: Leopold Witte, Karim el Guennouni & Mohammed Azaay Spel: Karim el Guennouni & Mohammed Azaay
Regie: Leopold Witte

Synopsis
De eigenaar van het koffiehuis is overleden en zijn drie zoons vechten om de erfenis. Tarik, de oudste, wil geld verdienen door in het koffiehuis alcohol te gaan schenken en paaldansen te organiseren. Chackir wil gewoon koffie blijven schenken in de traditie van zijn vader. De gehandicapte zoon Rachid wil alles verkopen en het geld gebruiken voor zijn heupoperatie. De drie broers zijn het over alles oneens en nemen zelfs geen beslissing over de begrafenis van hun vader. Wanneer de klanten de voormalig eigenaar in de vrieskist vinden gaan ook zij zich bemoeien met de strijd om de macht in het koffiehuis.

Leopold Witte is als acteur verbonden aan theatergezelschap Orkater, waarvoor hij ook een aantal succesvolle voorstellingen regisseerde. Het grote publiek leerde de acteur kennen als Max Vervoort in Rozengeur & Wodka Lime. Naast acteren houdt Leopold zich bezig met het regisseren en schrijven van voorstellingen en Tv-programma's. Hij voert cabaretregie, schrijft een nieuwe VPRO-jeugdserie en maakt een programma met orkest, dans en spel voor het Concertgebouw.

Zie ook: De Varkensfabriek

----------
Voor meer informatie, highres beeld en perskaarten: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl Theaterbureau Grünfeld | 020 6260350 |Yvonne van Lijnschoten yvonne@grunfeld.nl