Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda, 6 december 2006

Groene Hart, kloppend hart - waar Holland echt Holland is -

presenteert zich van 10 t/m 14 januari 2007

op de Vakantiebeurs in Utrecht

____________________________________

Het Groene Hart, kloppend hart - waar Holland echt Holland is, presenteert zich als boeiend en veelzijdig gebied op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Het is een streek met laaggelegen veenweiden, grazende koeien, uitgestrekte polders, plassen en fraaie luchten plus een keur aan cultuurhistorische steden met smakelijke streekproducten, omringd door de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

In hal 12 "Beleef Nederland" een nieuwe manifestatie van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, ontdekt men in stand 12C090 'Gast op het Platteland' de belevingswereld van het Groene Hart, kloppend hart - waar Holland echt Holland is.

De ruime stand van 'Gast op het Platteland' is ingericht als een trendy boerenkamer waar 'loungen' bij de boer, onder het motto "Boer zoekt logés", centraal staat. In deze kamer staat de spot onder meer op de vele facetten van het Groene Hart, kloppend hart. Men vindt er alle informatie over polderactiviteiten zoals boerengolf en streekproducten, maar ook over de openstelling van de verschillende boerderijen waaronder natuurlijk ook kaasboerderijen. Het Groene Hart biedt eveneens veel logiesmogelijkheden variërend van trekkershutten tot campings en Bed & Breakfast accommodaties op authentieke boerderijen.

Bovendien biedt het Groene Hart, kloppend hart met meer dan 220 aangesloten plattelandsondernemers een reeks van recreatieve en sportieve mogelijkheden zoals boerenwandelroutes, fietstochten langs forten en buitenplaatsen en vaartochten door langgerekte boerensloten en over plassen.

Op de Vakantiebeurs wordt duidelijk dat het Groene Hart een veelzijdige, toeristisch-recreatieve bestemming is voor een dagje uit, maar zeker ook voor een meerdaagsverblijf.

Op de site www.groene-hart.nl, die in januari 2007 van start zal gaan, is het gebied visueel te beleven. De site www.vriendenvanhetplatteland.nl, initiatiefnemer van 'Gast op het Platteland', is eveneens een bezoekje waard.