Gemeente Hulst


Persbericht - 09.01.2007

Gewijzigde openingstijden loket Bevolking Kloosterzande

Het loket van het team Bevolking in het gemeentekantoor te Kloosterzande is normaliter op donderdag geopend tot 20.00 uur. Er is echter besloten om voorlopig de avondopenstelling te laten vervallen.
Het loket Bevolking te Kloosterzande sluit derhalve op donderdag (net als op alle andere weekdagen) om 16.00 uur.

Aan deze wijziging ligt enerzijds een personeel capaciteitsprobleem ten grondslag.
Dit probleem is voornamelijk ontstaan vanwege ziekte en deels ten gevolge van het stopzetten van de inhuur van uitzendkrachten per 1 januari 2007.
Het zonder meer inzetten van ander personeel is niet mogelijk vanwege de vereiste certificering van het personeel van het team Bevolking.

Anderzijds gelden vanaf 1 januari 2007 verscherpte veiligheidsrichtlijnen voor de werkzaamheden van het team Bevolking. Dit heeft tot gevolg dat vanuit het gemeentekantoor te Kloosterzande binnen de bestaande veiligheidsmaatregelen niet langer paspoorten dan wel rijbewijzen kunnen worden afgegeven. Enkel de aanvraag kan worden gedaan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de consequenties om de verscherpte veiligheidsmaatregelen en de openingstijden van de gemeentelijke diensten te willen bespreken met de raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken. Het feit dat het gemeentekantoor te Kloosterzande momenteel te koop staat, speelt daarbij uiteraard een rol.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl