Waterschap Roer & Overmaas


10-01-2007

Persinformatie: samenwerking op gebied van belastingheffing levert voordelen op

Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaan een samenwerkingsverband aan wat betreft de heffing en invordering van belastingen. Het werkgebied van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bestaat uit het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. De samenwerking gaat per 1 januari 2007 in en levert voor beide partijen financieel voordeel op. Het voordeel zit ´m in de reductie van kosten, het gezamenlijk investeren in nieuwe ontwikkelingen en het verbeteren van de (digitale) klantencontacten door onder andere het bundelen van kennis. De samenwerking is mede mogelijk door toepassing van geavanceerde automatisering die het Waterschapsbedrijf Limburg in de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld.
Het Waterschapsbedrijf Limburg is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas. Het samenwerkingscontract wordt vooralsnog afgesloten voor de duur van vijf jaar.

Het gezamenlijke voordeel bedraagt minimaal 1,6 miljoen euro tot maximaal ongeveer 2,4 miljoen euro gerekend over de contractperiode van vijf jaar.