Gemeente Boekel



Vertrek gemeentesecretaris W.L.G. Hanssen

De gemeentesecretaris van Boekel heeft aangegeven om met ingang van 1 februari een eigen interim - en projectbureau te beginnen.

De heer Hanssen is twee jaar geleden als gemeentesecretaris aan de gang gegaan met een duidelijke opdracht om onze gemeentelijke organisatie om te vormen tot een moderne toekomstgerichte regieorganisatie.

Secretaris W. Hanssen.jpg Secretaris W. Hanssen.jpg Een organisatie die het bestuur op een professionele wijze kan ondersteunen om als kleine Secretaris W. Hanssen.jpg

gemeente zelfstandig te blijven en zelfs op bepaalde terreinen een voortrekkersrol te vervullen.

Daarbij denken we met name aan de leefbaarheid en het verminderen van de bureaucratie. Derhalve een organisatie die zich meer en meer richt op haar regievoerende en faciliterende rol

en die de verantwoordelijkheden teruglegt bij de burgers.

Daar kwam nog boven op de zware financiële taakstelling op de bedrijfsvoering.

Hierdoor hebben we een aantal moeilijke keuzes moeten maken, zoals het afstoten van taken en het aanscherpen van de planning en control.

Na twee jaar mogen we constateren dat de randvoorwaarden voor zon organisatie er staan. In de burap en het bedrijfsplan, dat binnenkort wat aangeboden aan de medewerkers en de gemeenteraad, staat bovenstaande nader verwoord en geconcretiseerd.

De noodzakelijke ingrepen in het kader van deze kanteling van de organisatie zijn ingrijpend geweest voor onze medewerkers. Gemeentesecretaris en het college zijn van mening dat ze zich veranderingsbereid

en flexibel hebben opgesteld ondanks de onduidelijkheden over het uiteindelijke resultaat.

De gemeentesecretaris is van mening, dat zijn opdracht er op zit. Het is aan een ander om de organisatie te begeleiden in een rustiger vaarwater met volop aandacht voor ontwikkeling en samenwerking.

Het college spreekt zijn waardering uit naar de gemeentesecretaris voor de bereikte resultaten, temeer omdat ze bereikt zijn in korte tijd en onder moeilijke omstandigheden.

Vanaf 1 februari zal de heer Hanssen dus zijn eigen interim en projectmanagementbureau gaan runnen, waarbij een adviserende functie in de richting van de overheid een logisch voortvloeisel is vanuit zijn ervaringen binnen de gemeenten waar hij gewerkt heeft: Nederweert

en Boekel. Het bestuur van de Gemeente Boekel wenst hem daar veel succes bij.