Gemeente IJsselstein


Koninklijke Onderscheiding voor Otto van der Want

Datum: woensdag 10 januari 2007

Het 50-jubileum van de ANBO kreeg een extra gouden randje doordat de heer Otto van der Want tijdens de jubileumreceptie benoemd is in de orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Kok spelt de odnerschediing op De heer Van der Want, penningmeester van de ANBO, ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange, tomeloze inzet als vrijwilliger voor verschillende organisaties.
Vrijwilligerswerk loopt als een rode draad door het leven van decorandus. Gedrevenheid, enthousiasme, bevlogenheid en inzet zijn woorden die decorandus typeren.

Al in zijn werkzame leven deed hij meer dan van hem mocht worden verwacht. Als je lang en ver van huis bent, zonder de huidige moderne communicatiemogelijkheden, is het niet eenvoudig je stem te laten horen en je in te zetten voor je eigen, máár zeer zeker ook de belangen van anderen. Dit weerhield de heer Van der Want niet, om zich 22 jaar lang als bestuurder van de Federatie van Werknemers in de Zeevaart in te zetten voor de belangen van alle Nederlandse zeevarenden. Wethouder Cremer bekijkt de onderscheiding De medemens staat overigens centraal in al zijn vrijwilligerswerk: Rode Kruis, diabetesvereniging en Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO). Met alle mogelijke energie, mankracht en kennis worden resultaten bereikt die het leven een kwalitatieve impuls geven. Meer dan vijfentwintig jaar is decorandus vrijwilliger in hart en nieren en ondanks zijn inmiddels vorderende leeftijd is de spirit om dit nog jaren te continueren nog steeds aanwezig.