Gemeente Zaltbommel


Verlenging ruimere openingstijden horeca Zaltbommel

De resultaten van de proef voor verruiming van de openingstijden voor de horeca in de kern Zaltbommel zijn positief. Dit blijkt uit een evaluatie van de proef die in december vorig jaar is gehouden. Ook in 2007 mogen horecaondernemers in de kern Zaltbommel die aangesloten zijn bij het horecaconvenant op aanvraag in de nacht van zaterdag op zondag een uurtje langer op zijn.

Sinds 1 september 2006 mogen horecaondernemers in de kern Zaltbommel die aangesloten zijn bij het horecaconvenant in de nacht van zaterdag op zondag tot 3.00 uur geopend zijn. Burgemeester Van den Bosch heeft bij wijze van proef voor een periode van 4 maanden ontheffing van de reguliere sluitingstijden aan horecaondernemers verleend. De proef voor verruiming van de openingstijden wordt tot medio 2007 verlengd.

Evaluatie

Met behulp van een enquête onder bewoners van de binnenstad, gebruikers van de horeca, horecaondernemers en andere ondernemers heeft de gemeente de proef van verruiming van de openingstijden voor de horeca geëvalueerd. Bijna 100 personen hebben de enquête, tijdens de inloopavond voor integrale visie van de binnenstad die in december werd gehouden, ingevuld. De enquête is voornamelijk ingevuld door bewoners van de binnenstad in de leeftijd van 35 jaar en ouder. Uitkomst van de evaluatie is dat een meerderheid de burgemeester adviseert de proef te verlengen. Ook de horecaondernemers hebben aangegeven graag met de proef door te willen gaan.

Minder overlast

Het verruiming van de openingstijden van de horeca is onder andere bedoeld om de overlast door bezoekers te verminderen. Bij verruiming van de openingstijden wordt de horecaondernemer zelf verantwoordelijk gehouden voor een rustig vertrek van bezoekers. Aan het verruimen van de openingstijden zijn voor de horecaondernemer voorwaarden verbonden, zoals het niet meer toelaten van bezoekers na 01.30 uur en het houden van toezicht op vertrekkende bezoekers. Uit cijfers van de politie blijkt dat sinds de proef de overlast van naar huis kerende bezoekers van de horeca licht is gedaald. Ook de politie staat positief tegenover de verlenging van proef.

Geplaatst op: 9 januari 2007