Ingezonden persbericht


Persbericht

Medical Knowledge Institute door Verenigde Naties aan lijst van gelieerde organisaties toegevoegd

Oostvoorne, 10 januari 2007 - Het Department of Public Information (DPI) - de afdeling van de Verenigde Naties die verantwoordelijk is voor samenwerkingsverbanden met private organisaties - heeft het Medical Knowledge Institute toegevoegd aan haar lijst van gelieerde instellingen. Op deze lijst staan alleen private organisaties die voldoen aan de criteria van de Verenigde Naties en die de principes van de organisatie onderschrijven en ondersteunen. Het Medical Knowledge Institute (MKI) is een van de 28 organisaties die zijn toegevoegd aan de lijst.

Het MKI is een internationale non-profit organisatie - gevestigd in Nederland - die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Gelieerde organisaties
Twee maal per jaar komt het comité voor private organisaties van het DPI bijeen. "Deze bijeenkomst is een belangrijk proces voor het toevoegen van nieuwe organisaties aan de lijst, voor het verwijderen van de organisaties die niet langer aan de criteria voldoen en om de bestaande organisaties te evalueren", aldus Raymond Sommereyns, voorzitter van het comité en director van de Outreach Division. "Onze samenwerking met private organisaties is van groot belang voor het behalen van onze doelen."

"We zijn erg blij met deze erkenning door de Verenigde Naties", aldus dr. Harold Robles, oprichter van het Medical Knowledge Institute. "We steunen de doelstellingen van de VN van harte en blijven ons best doen om met onze activiteiten een bijdrage te leveren aan het realiseren ervan."

Mevrouw Erin Edwards, bestuurslid van het MKI, wordt de officiële MKI-vertegenwoordiger in New York, terwijl Harold Robles deze taak op zich neemt voor de VN-vestigingen in Genève en Wenen.

Een van de meest bekende activiteiten van het MKI is het 'Mother and Child First' HIV/AIDS trainingsprogramma, waarvan presentatrice Barbara Barend Goodwill Ambassador is. Het trainingsprogramma is bedoeld voor vroedvrouwen en andere gezondheidsmedewerkers ter preventie van de overdracht van HIV/AIDS van moeder op kind tijdens de bevalling in ontwikkelingslanden.


- einde persbericht -

Over Medical Knowledge Institute
MKI is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is. De programma's zijn ontworpen om de kwaliteit en de humanitaire waarden van de gezondheidszorg te verbeteren, met name in ontwikkelingslanden. De doelstelling is om de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren, door medisch gerelateerde trainin­gen en workshops te geven aan plaatselijke hulpverleners. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. The Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne) en in 1999 opgericht door Dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities, en Dr. Peter J. Bittel, Chairman en CEO van The Futures Health Group. Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org