Politie Gelderland-Midden

Vrouw van handtas beroofd
Arnhem - Een 21 jr. vrouw uit Emmerich heeft dinsdag aangifte gedaan van een beroving. Een nog onbekende jongeman trok haar handtas van haar schouder toen ze op de bus stond te wachten, maandagavond 8 januari tussen 21.30 en 22.00 uur. De vrouw stond bij de bushalte op de Rijksweg-west ter hoogte van het kruispunt Rijksweg-west, Klapstraat en Brinksestraat in Arnhem. De tas en diverse andere goederen zijn terug gevonden, maar contant geld, een ID-kaart en een bankpasje zijn verdwenen. De verdachte is met de handtas de Rijksweg-west in gelopen richting de Burgemeester Matzersingel. Het slachtoffer is hem achterna gerend tot aan het tussenstuk van de Meester Merkxstraat en de Elderhofseweg. Onderwijl opende de verdachte haar tas, gooide diverse goederen weg en nam uiteindelijk de inhoud van haar portemonnaie mee. In de buurt van de Elderhofseweg raakte zij de verdachte kwijt. Signalement verdachte:
wenkbrauwpiercing boven het rechter oog. Kleding een bruine leren jas, met capuchon en bontrand, tot boven de heupen. Een licht blauwe spijkerbroek, witte gympen van het merk Kswiss. De politie van Arnhem Veluwezoom stelt een onderzoek in. Getuige(n) wordt verzocht contact op te nemen via 0900 8844 of via Misdaad Anoniem 0800 7000.
---

Automobilistes botsen in Huissen

Publicatiedatum: 10-1-2007 13:43:41

Huissen - Een 35-jarige Huissense en een 36-jarige Nijmeegse zijn dinsdag voor medische controle naar een ziekenhuis gebracht. De twee waren die middag betrokken bij een verkeersongeval in Huissen. De automobiliste uit Huissen reed bij de kruising van de Karstraat/Veilingweg rechtdoor (zij kwam uit de richting van Bemmel). Uit tegenovergestelde richting kwam de Nijmeegse bestuurster aanrijden en zij sloeg op de kruising linksaf. Daarbij werd geen voorrang gegeven aan de Huissense, waardoor er een botsing ontstond. Na de botsing kampten de beide vrouwen met pijn op diverse plekken op het lichaam. Ambulancepersoneel heeft zich ter plaatse over de twee ontfermd; vervolgens is de Nijmeegse naar een ziekenhuis in haar woonplaats gebracht, terwijl de Huissense voor medische controle naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem is vervoerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053