Aemstel Ventures neemt Systence over

Aemstel ventures

Amsterdam/Wijchen, 10 januari 2007

Aemstel Ventures heeft overeenstemming bereikt inzake de overname van het in Wijchen gevestigde Systence.

Systence is een System Developer en ingenieursbureau in high-end 'industrial automation'. Het dienstenpakket van Systence bestaat uit turnkey-projecten, r&d en consultancy op het gebied van industriële automatisering. Systence is hoofdzakelijk actief in de marktsegmenten Semiconductor, Medisch & Pharma en Testing- & Tooling-equipment. De opdrachtgevers zijn onder meer high-tech organisaties als ASML, Stork, Philips (Philips Medical Systems), NXP, OCE, Nucletron, Stryker en TNO.

Systence komt oorspronkelijk voort uit de voormalige centrale werkplaats van Philips Semiconductors in Nijmegen en Detron Industrial Automation. De organisatie telt thans ruim 100 medewerkers verdeeld over twee werkmaatschappijen.

'Hier staat een onderneming met hoog getalenteerde mensen gecombineerd met een goede technologische basis. Het bedrijf levert een uitstekend kwaliteitsniveau in een niche industrie. Daarmee hebben we een bedrijf verworven dat zich prima kan onderscheiden in de markt', aldus Mike Dawud van Aemstel Ventures.

Aemstel Ventures is een 'hands-on' private equity investeerder gespecialiseerd in het realiseren van waarde bij bedrijven met complexe herstructureringsvraagstukken. Aemstel heeft veel ervaring op het gebied van turnaround financiering en change management.