Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdagavond 10 januari

BREDA, 10 januari 2007

Politie houdt eigenaar koffiehuis aan voor handel in softdrugs

BREDA: Vanmiddag heeft de politie rond 15.00 uur de eigenaar van een koffiehuis aan de Tramsingel aangehouden. Hij wordt er van verdacht hasj te hebben verkocht in zijn koffiehuis. Het gaat om een 32-jarige man uit Etten-Leur. Bij de doorzoeking van het koffiehuis kreeg de politie assistentie van een speurhond. Deze sloeg aan bij een onopvallende wand in de gang. Hierachter vond de politie verschillende hoeveelheden hennep en hasj. In totaal werd in het koffiehuis ongeveer een kilo aan softdrugs in beslag genomen.
Ook de woning van de verdachte werd doorzocht. Hier trof de politie enkele tientallen duizenden euros aan contant geld, een vuurwapen met munitie, ongeveer anderhalve kilo aan (vermoedelijk) heroïne, drie kilo aan hasj en drie kilo aan versgeknipte henneptoppen. Op de zolder van de woning bleek een hennepkwekerij te zitten waar net was geoogst.

Politie houdt vijf personen aan bij ondergrondse hennepkwekerij

MOERDIJK: Rond 15.00 uur vanmiddag controleerde de politie een bedrijfsloods aan de Havenkant. Daar zou zich een hennepkwekerij bevinden. Op het eerste gezicht trof de politie niets vreemds aan. Bij nader onderzoek bleek er onder een lift een gat in de grond te zitten. Hier bleken twee ruimtes te zijn waar drie mensen bezig waren met het knippen van de toppen van hennepplanten. De politie heeft hen, samen met de eigenaar en nog een andere aanwezige, aangehouden voor het telen, bereiden, bewerken en verwerken van softdrugs. Het gaat om een 45-jarige man uit Moerdijk, een 56-jarige man uit Dordrecht, een 44-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, een 41-jarige man uit Assen en een 33-jarige man uit Polen. Nadat de verdachten waren overgebracht naar het politiebureau vond de politie achter een kast nog een andere verborgen ruimte met daarin een hennepkwekerij met zon 360 hennepplanten.

Auteur: Manon Erkens