Gemeente Hilversum

Besluiten gemeenteraad

16 januari 2007
De gemeenteraad vergaderde op woensdagavond 10 januari. Tijdens deze vergadering kwamen onder meer de volgende punten aan de orde:

De raad ging akkoord met het Integraal Veiligheidsplan Hilversum 2007 ? 2010. In dit plan staat wat er moet gebeuren om Hilversum de komende jaren nog veiliger te maken. Bovenaan het prioriteitenlijstje staan 'wijkveiligheid' en 'jeugd en veiligheid'. Gemeente en partners werken gezamenlijk aan de prioriteiten. Burgemeester Ernst Bakker zegde toe om met de politie te overleggen over het eenvoudiger doen van aangifte.

Met de stemmen van VVD, Leefbaar Hilversum, DLPH en twee leden van GroenLinks tegen, werd de Grondexploitatie bouwplan Lieven de Key aangenomen. Een motie van de VVD om dit raadsvoorstel niet in stemming te brengen werd met tien stemmen voor en 26 tegen verworpen. De exploitatie moest worden aangepast omdat het bouwplan was aangepast. De afname met 38 woningen leidt tot minder bouwmassa.

Wethouder Ben Hammer gaat met de projectontwikkelaar van Villa Industria praten over de wens van de raad om het Entreegebouw te behouden. Een motie met deze strekking van PvdA, SP, D66, CDA, DLPH en LH werd unaniem aangenomen.

Wethouder Jan Rensen kondigde een inventarisatie van de binnen- en buitensportaccommodaties aan. Aan de hand van deze inventarisatie, die dit jaar begint, komt er beleid voor deze accommodaties. De wethouder deed zijn toezegging tijdens de behandeling van het kredietvoorstel voor het realiseren van een kunstgrasvoetbalveld bij vv Victoria. De raad stemde in met dit voorstel, dat door de VVD-fractie was geamendeerd. De zinsnede dat de gemeentelijke bemoeienis inzake kunstgrasvelden zich uitsluitend beperkt tot de voetbalsport werd geschrapt.

Verder stelde de gemeenteraad twee kredieten (EUR275.000,- en EUR485.000,-) beschikbaar voor werkzaamheden aan het bomenbestand en ander openbaar groen. Het bomenbestand is als gevolg van ziekte en afsterven in sommige straten sterk afgenomen. In de Van Ostadelaan, Orionlaan en Heidestraat worden in het volgende plantseizoen de laatste bomen vervangen en de lege plekken ingevuld met nieuwe bomen. Verder worden de volgende groenlocaties (deels) vernieuwd: Laan '40-'45 (het plantvak langs de Noorderbegraafplaats), Tjerk Hiddesweg, Laan van Vogelenzang, Kamrad, Kerkelandenlaan/Kloosterlaan en Hilversumse Meent-Krekelmeent. Op verzoek van de VVD gaat wethouder Jan Rensen na of er een verouderingsplan van het groenbestand kan komen.