"De Indiërs komen" in de ICT


NEDERLAND, 20070110 -- De malaise in de ICT - industrie mag dan voorbij zijn, dit wil nog niet zeggen dat de Nederlandse ICT-er zelfgenoegzaam achterover mag gaan hangen en zich gerust kan stellen over de toekomst.

Duizenden Indiërs, Roemenen en Polen staan te trappelen om in landen als Nederland aan het werk te gaan op verschillende ICT -projecten. Deze landen leveren al lang niet meer alleen laaggeschoolde arbeidskrachten. Jaarlijks leveren de universiteiten van India ruim 200.000 hoogopgeleide studenten af, die zo snel mogelijk naar "het beloofde land" Amerika of Europa willen. Daar komt bij dat de overheid in de afgelopen jaren de restricties voor werken in Nederland voor deze doelgroep heeft weggenomen of verminderd en ook de bezwaren binnen Nederlandse ondernemingen zijn eigenlijk weg. Het management staat in veel gevallen positief tegenover (a) de enorme kostenbesparing en (b) de werkhouding van de "nieuwe ICT-er". Ook mazen in de wet en maken het voor bijvoorbeeld Indiërs eenvoudig om hier gelegaliseerd aan het werk te gaan.

Voor de organisatie JOBZO.com is dit voldoende reden om de vleugels uit te slaan van Azië naar Europa. JOBZO.com beschikt over een vacaturesite met een enorme database met Indiase werkzoekenden. De onderneming richt zich daarbij o.a. op de Indiase ICT-er. In de afgelopen periode is gepeild in hoeverre Nederlandse ondernemingen open staan voor een samenwerking en de reacties waren overwegend positief. "In november zijn de eerste Nederlandse vacatures geplaatst op onze vacaturesite en het aantal reacties was enorm, voor veel Indiërs is werken in Nederland toch een droom die uitkomt", aldus Dhr. Ranamoorthy, CEO van de Indiase vestiging van JOBZO. " Ons doel is om in de komende maanden enkele duizenden Indiase ICT-ers te plaatsen op projecten in Nederland. We houden de scope van de projecten klein en de Indiërs blijven precies lang genoeg in Nederland om een project af te ronden en kort genoeg om te vallen onder de regels omtrent het minimumloon. Hiermee omzeilen we een groot aantal regels en een hele papierwinkel en maken we het voor Nederlandse ondernemingen interessant om gebruik te maken van deze mogelijkheid. We zien in Nederland echt een groeimarkt en hebben er daarom voor gekozen onze Europese vestiging in Nederland onder te brengen. Van veel Nederlandse recruitment organisaties horen we dat het de laatste tijd vrij moeilijk is om een openstaande vacature in te vullen, aan deze situatie kon nu wel eens snel een einde komen".

De Nederlandse ICT-er is gewaarschuwd: de Indiërs komen eraan!

Naast kantoren in India en Nederland beschikt JOBZO over een uitgebreid netwerk van kantoren in Azië en het Midden - Oosten. Voor meer informatie over JOBZO kijkt u op www.jobzo.com.





Ingezonden persbericht