Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 januari 2007

Larbi Ahmed Salah winnaar 2e "Ymere-Baarsjes"beurs

Larbi Ahmed Salah (17 jaar) is de winnaar geworden van de tweede Ymere-Baarsjesbeurs. Burgemeester Job Cohen maakte dit bekend op woensdag 10 januari tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van Stadsdeel De Baarsjes.

De jury, bestaande uit Jan Voskamp van Ymere, Kitty Oirbons van het ROC van Amsterdam en stadsdeelvoorzitter Arco Verburg, schreef in het juryrapport dat Larbi Ahmed Salah met zijn acteertalent en de al verscheidene rollen die hij gespeeld heeft de meest beloftevolle jongere in De Baarsjes is geweest tijdens het afgelopen jaar. Met de gewonnen ¤ 15.000,- wil hij acteerlessen volgen en een zijn eerste film maken: een documentaire over grote gezinnen: hoe zij in De Baarsjes wonen. Verder wil hij zijn talent als regisseur en scriptschrijver verder ontwikkelen. Larbi heeft een droom en het talent om ook die ook waar te maken. Hij heeft een concreet plan om de volgende stap te zetten: acteerlessen en een documentaire maken. Het onderwerp is daarbij wel heel mooi passend bij de Ymere-Baarsjesbeurs: hoe verschillende mensen wonen in De Baarsjes. Een terechte winnaar, die de jury graag in de gelegenheid stelt om de volgende stap in zijn carriere te zetten.

De jury besloot de tweede prijs gezamenlijk toe te kennen aan de twee andere genomineerden, Rosalie Salameh en Mouaad el Yousfi. Zij kregen van het Stadsdeel en Ymere cadeaubonnen. Verder neemt het ROC contact met hen op om te bezien in hoeverre er een samenwerking kan ontstaan tussen Rosalie, Mouaad en het ROC van Amsterdam. Wellicht krijgen zij op deze manier toch een kans om (een deel van) hun droom waar te maken.

Stadsdeel De Baarsjes en Ymere hebben de Ymere-Baarsjesbeurs in 2004 voor het eerst in het leven geroepen. Jongeren van 16 tot 23 jaar in De Baarsjes die ergens goed in zijn en daarin nog beter willen worden, kunnen zichzelf aanmelden om in aanmerking te komen voor deze prestigieuze prijs. De jongere kan met dat geld een droom werkelijkheid laten worden of daarmee een opleiding voor de toekomst bekostigen. Het Stadsdeel en Ymere, die veel huurwoningen bezit in De Baarsjes, zetten zich gezamenlijk in voor leefbare buurten en wijken. Daarbij hoort ook preventief investeren door jongeren meer kansen te geven. De Ymere-Baarsjesbeurs is ingesteld om positief voorbeeldgedrag van een talentvollejongere in het zonnetje te zetten.