Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 11-01-2007

Fietsster aangereden

HOUTEN Op de Notengaarde is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding.

De politie kreeg woensdag omstreeks 08.35 uur de melding dat op de Notengaarde, op een kruising met een fietspad, een aanrijding had plaatsgevonden. Een 34-jarige automobilist uit Houten reed vanaf de Notengaarde richting De Gaarde en stak het fietspad over. Hij zag daarbij de 47-jarige fietsster uit Houten over het hoofd, die over het fietspad richting Het Rond fietste. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en liep een hoofdwond op. Ze is naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie informeert bewoners

NIEUWEGEIN - Wijkchef Kini Homan en wijkagent Wietse Hamming van het politiewijkteam Nieuwegein hebben bewoners die slachtoffer waren van een woninginbraak, dinsdagavond 9 januari geïnformeerd over het verloop van de verrichte werkzaamheden. In de periode van oktober tot en met medio december 2006 vonden meer dan twintig inbraken (en pogingen) plaats in woningen en schuren in de wijk Batau noord. Preventiemedewerker Jan Poot beantwoordde vragen van bewoners op het gebied van inbraakpreventie en voorzag hen van advies.

Toelichting werkzaamheden

Op de bijeenkomst lichtten de politiemensen de inspanningen toe. De inspanningen bestonden onder meer uit: extra en intensief surveilleren in de wijk zowel met opvallende politievoertuigen, maar ook met onopvallende voertuigen, op de fiets en lopend. Dit met als doel eventuele inbreker(s) op heterdaad te betrappen. De politie vatte diverse keren s nachts post in de wijk met als doel eventuele inbreker(s) op heterdaad te kunnen betrappen. Er werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld om informatie te verzamelen over een mogelijke verdachte(n). Alle aangiften werden gescreend en geanalyseerd om op die manier zicht te krijgen op mogelijke verdachten. Deelnemers van Burgernet werden geïnformeerd om actief mee uit te kunnen kijken naar verdachte personen en situaties. Er werden bewonersbrieven verspreid met informatie over de inbraken en wat de bewoners zelf kunnen doen om inbraken te voorkomen door het nemen van preventiemaatregelen. Uit cijfers blijkt dat vanaf medio december geen sprake meer is van een toename van inbraken in Batau noord.

Bewoners en politie tevreden

De bewoners waardeerden het initiatief van de politie om de bijeenkomst te houden. Hierdoor konden de bewoners hun verhaal kwijt en wisselden ze ervaringen met buurtbewoners/ lotgenoten uit. De politiemensen waren eveneens positief over de uitkomsten van de bijeenkomst. Zij overwegen om slachtoffers van misdrijven vaker op deze wijze te informeren.