Provincie Limburg

Provinciale steun voor Montesquieu Instituut De vestiging van het Montesquieu Instituut in Maastricht kan gedurende

vijf jaar rekenen op een provinciale bijdrage van 50.000,- per jaar. Het Montesquieu instituut is een nieuwe instelling die onderzoek doet naar de internationalisering van het recht. Het instituut opereert vanuit Maastricht (de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht) en Den Haag (het Haque Institute for the Internationalisation of the Law). Diverse buitenlandse tophoogleraren worden voor de duur van een jaar aangesteld om onderzoek te doen en onderwijs te geven op het snijvlak van internationaal en nationaal recht.

Voor Limburg draagt de vestiging van het Montesquieu Instituut in Maastricht bij aan de versteviging van de juridische faculteit van de Universiteit Maastricht in internationaal perspectief. Daarnaast biedt het initiatief werkgelegenheid voor hoog opgeleiden en versterkt het daarmee het vestigingsklimaat van de provincie. Het instituut gaat zich richten op de Europese parlementaire geschiedenis en heeft daarmee een sterk internationaal karakter en versterkt daarmee ook het internationale karakter van Maastricht. Een belangrijke doelstelling van het instituut is kennisuitwisseling. Door de organisatie van congressen en seminars kan het een aantrekkende werking hebben op andere internationale organisaties en evenementen die zich in Maastricht concentreren.

Het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen draagt gedurende 5 jaar 250.000,- aan het instituut bij. De Universiteit Maastricht en de gemeente Maastricht dragen ieder gedurende 5 jaar 25.000,- bij.

11-1-2007 11:23