Ingezonden persbericht


Verklaring penske logistics over onderhandelingen coevorden

Amsterdam/Roosendaal, 11 januari 2006 - Na de beslissing vaan IAMS vorig jaar om het contract voor opslagbeheer met Penske Logistics in Coevorden te beëindigen, heeft Penske Nederland nauw samengewerkt met zijn ondernemingsraad om de impact van de onvermijdelijke inkrimping van het personeelsbestand zo veel mogelijk te beperken.

Penske heeft zich op drie belangrijke speerpunten gericht om de banen van medewerkers zo goed mogelijk te beschermen en medewerkers die moeten afvloeien zo goed mogelijk te ondersteunen:
* Penske loopt voorop met het voorstel voor een sociaal plan dat 20% boven de norm in deze sector in Nederland ligt. Bovendien gaat het voorstel veel verder dan wat concurrenten doen. Met betrekking tot de kantonrechtersformule hanteert Penske een aanbod van factor 1. Penske hoopt dat de vakbondsleden en -leiders hun huidige positie zorgvuldig heroverwegen.
* Dit aanbod is een belangrijk onderdeel van het ondersteuningspakket, omdat Penske dit niet ziet als een geval van verwijtbaarheid. De beslissing van IAMS was immers niet gerelateerd aan de kwaliteit van het werk van de medewerkers of aan strategische beslissingen van en implementatie door het management.
* Penske voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor medewerkers die afvloeien, maar heeft ook de verantwoordelijkheid voor zijn winstgevendheid,opdat ze een zekere toekomst kunnen bieden aan alle belanghebbenden - waaronder de huidige medewerkers.

Penske reageert hierop als volgt:

* Ons huidige aanbod is 20% hoger dan wat onze concurrenten in vergelijkbare situaties hebben geboden.
* Als we ingaan op de eisen van de vakbond, schaden we onze toekomstige concurrentiepositie, aangezien we onze prijzen voor nieuwe activiteiten in Coevorden zouden moeten verhogen. Dit is een regio waar het zwakke economische klimaat, dat is ontstaan door vertrekkende bedrijven, het al moeilijk maakt om nieuwe klanten aan te trekken.

In het licht van deze punten is Penske van mening dat zijn aanbod meer dan redelijk is. Het gaat verder dan wat in deze sector gebruikelijk is en biedt het best mogelijke pakket voor de getroffen medewerkers. Penske blijft openstaan voor gesprekken met de vakbonden en hoopt tot een positieve uitkomst voor alle betrokken partijen te komen.

###

Over Penske Logistics
Penske Logistics is een 100 procent-dochteronderneming van Penske Truck Leasing, een joint venture tussen Penske Corporation en General Electric. Over de hele wereld verleent Penske Logistics diensten op het gebied van supply-chainmanagement en logistiek aan grote industriële ondernemingen en consumentenbedrijven. Penske Logistics levert toegevoegde waarde door de ontwikkeling, planning en uitvoering van oplossingen op het gebied van transport, opslag, internationale expeditie en transportmanagement. Op www.penskelogistics.com vindt u meer informatie over het bedrijf en zijn diensten.

Contactpersoon voor de media - Europa
Flip Dötsch
+31 20 543 76 00
fdotsch@porternovelli.nl