Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (11/1)

TILBURG, 11 januari 2007

Politie houdt alcoholcontrole

TILBURG: De politie heeft gisterenavond op vier locaties in Tilburg een alcoholcontrole gehouden. De controles vonden plaats op de Spoorlaan, de Schouwburgring, de Noordhoekring en de Ringbaan Zuid. Er werden vier bestuurders betrapt op het rijden onder invloed.

Bij de actie was een team van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) aanwezig. Zij hebben in een camper op vrijwillige basis 50 bestuurders getest op het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen. De Stichting doet onderzoek naar het (gecombineerd) gebruik van deze stoffen in het verkeer. Eerder stelde de SWOV al vast dat het gecombineerd gebruik van deze stoffen een verhoogde kans geeft op ernstig letsel bij verkeersongevallen.

· Op de Schouwburgring werd een 57-jarige man uit Tilburg betrapt. Hij had een alcoholpercentage van 385 ugl. Op dezelfde locatie werd ook een 38-jarige Tilburger betrapt. Hij kwam uit op 265 ugl.
· Op de Ringbaan Zuid werd een 50-jarige Tilburger aangehouden. Hij blies 330 ugl. Een 46-jarige Tilburger kwam op deze locatie uit op 285 ugl.

Man aangehouden na bedreiging politieagente

TILBURG: De politie heeft gisterenavond omstreeks 21.20 uur op de Vlashoflaan een 24-jarige Tilburger aangehouden omdat hij een agent had bedreigd. Het incident gebeurde toen de auto waarin de verdachte als bijrijder reed gecontroleerd werd. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn. Ook had de bestuurder geen rijbewijs. De agent vroeg aan de bijrijder die een joint rookte, zijn legitimatiebewijs te laten zien. De man voldeed daar niet aan. Hierop werd hem een bekeuring aangezegd. De verdachte ging daarop uit zijn dak en uitte dreigementen in de richting van de agente. Hierop werd hij aangehouden. Het gaat om een man die geregistreerd staat als veelpleger. Hij is daarom conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Gestolen bromfiets achterhaald in Reeshof

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 20.00 uur op de Heuyhoefpromenade de zwarte Tomos bromfiets van een 18-jarige jongeman uit Boxtel gestolen. Dankzij kordaat optreden van vrienden van de eigenaar is de bromfiets terug gevonden. Het voertuig stond in de achtertuin van een woning in de wijk Reeshof.

De aangever stalde zijn bromfiets voor een supermarkt. Hij zette het voertuig niet op slot omdat er vrienden van hem in de buurt stonden. Zij zagen dat er een groepje van circa acht jongens langs de bromfiets liep. Een van de knapen stapte op de bromfiets en reed daar mee weg. Een van de vrienden van de rechtmatige eigenaar zette de achtervolging in. Hij zag dat de dief uiteindelijk een brandgang in reed. Daar sprak hij de dief aan die hem dreigde in elkaar te slaan. De achtervolgende jongen is toen zijn vrienden gaan halen. Zij keken over de schuttingen en zagen de bromfiets in de achtertuin van een woning staan. Hierop is de politie gebeld. De politie heeft de huurster van de woning, een 40-jarige vrouw als verdachte van heling gehoord. Zij wist niet hoe de bromfiets in haar tuin terecht gekomen was. De politie onderzoekt of haar 17-jarige zoon bij de diefstal betrokken is geweest.

Man aangehouden voor bedreiging

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.40 uur op de Spoorlaan een 27-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van de bedreiging op de Merelstraat van een 30-jarige plaatsgenoot. De verdachte beweerde dat juist de andere partij hem bedreigd had.

Een 30-jarige Tilburger deed aangifte van dit feit. Hij verklaart dat hij gisteravond op de Merelstraat een discussie kreeg met de verdachte. De woordenwisseling ging over het feit dat de aangever met zijn auto de doorgang in de straat blokkeerde. De verdachte kon daarom niet doorrijden. Hij had daarbij gedreigd het slachtoffer kapot te maken en wekte de suggestie dat hij een vuurwapen bij zich had. In de auto van de verdachte werd geen vuurwapen aangetroffen. Hij beweerde dat juist de tegenpartij hem bedreigd had en gezegd had dat hij een pistool ging pakken. De politie beoordeelt nog of er een zaak wordt gemaakt van dit feit. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Gestolen auto uitgebrand

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 06.30 uur op de Kapitein Grantstraat een Volvo uitgebrand die op 9 januari jl. gestolen was in Nuland. De auto is na de bluswerkzaamheden getakeld. Er zal een sporenonderzoek ingesteld worden.

Dronken man aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 05.30 uur op de Piusstraat een 40-jarige Tilburger aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De verdachte liep midden over de rijbaan en ging voor niemand aan de kant. Eerder had de politie al een melding had dat dezelfde man een 19-jarige vrouw op het Piusplein had lastig gevallen. Deze vrouw dacht dat de man haar wilde aanranden. Hier bleek echter geen bewijs voor te zijn. De verdachte was op haar afgelopen en zei dat de fiets waarmee ze liep van hem was. Ook riep hij een paar keer: meisje mee . De verdachte werd ingesloten. Hij is vandaag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Brutale inbreker haalt telefoon weg op slaapkamer

TILBURG: bewoners van een pand aan de Hugo de Grootstraat zijn gisteravond omstreeks 23.45 uur het slachtoffer geworden van een woninginbraak. Het stel werd wakker en zag een inbreker in de slaapkamer staan. Hij nam de mobiele telefoon weg die op een kastje lag. Het ging volgens de bewoners om een jonge gast die een donkere broek en jack en witte schoenen droeg. Hij had een pet of muts op. Hij vluchtte via het keukenraam. De dief had via een openstaand klepraampje het uitzetijzer van het draairaam geforceerd. Er is ook en gering geldbedrag gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Woninginbrekers uit op dure televisies

TILBURG / GOIRLE: Ook vannacht zijn in het werkgebied van het team Tilburg Wilhelminapark weer woninginbrekers actief geweest die het gemunt hebben op duurdere televisie toestellen. De daders die vluchtten op een bromfiets sloegen twee keer toe. Ook in Goirle is geprobeerd een televisie te stelen. Daar bleef het bij een poging.

Rond 01.00 uur werden de bewoners van een pand aan de Philips Vingboonstraat het slachtoffer. Zij werden wakker omdat zij twee harde klappen hoorden. Er bleek een ruit van de woonkamer ingeslagen te zijn. De plasmatelevisie die in de hoek van de woonkamer stond was gestolen. De dieven hebben het scherm mogelijk van buiten af gepakt. De bewoners zagen nog net twee mannen wegrijden op een bromfiets met in hun midden televisie.

Omstreeks 01.00 uur werd een poging tot inbraak gepleegd in een kapsalon in Goirle aan de Dorpsstraat. Dieven probeerden daar de ruit in te slaan van de toegangsdeur. Dit lukte echter niet. De ruit raakte wel beschadigd. Een getuige zag twee jonge gasten vluchten op een blauw / grijze scooter. De inbrekers waren vermoedelijk uit op de televisie die in de zaak hing.

Omstreeks 03.30 uur werd ingebroken in een woning aan het Stuivesantplein. De dieven vernielden met een grote steen de grote ruit van de huiskamer. Daarna werd de LCD tv weggenomen. De daders vluchtten op een bromscooter.

Meld verdachte situaties

De politie verzoekt een ieder bij onraad of verdachte situaties direct 112 te bellen. Onthoud het signalement van de verdachte persoon en eventueel het kenteken van de auto of bijzonderheden van de bromfiets en vluchtrichting. Het kan ook voorkomen dat u iets weet over een misdrijf maar dat niet durft te melden. Bijvoorbeeld omdat u de dader kent. In zon geval belt u de anonieme meldlijn M: Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000.

Afzonderlijke aanrijdingen aangezien voor kettingbotsing

MOERGESTEL: Vanmorgen werd omstreeks 07.00 uur een kettingbotsing gemeld op de A-58 ter hoogte van Moergestel. Er waren volgens de melding minstens zes autos beschadigd. Dit bleek niet zo te zijn. Er waren twee verschillende kop-staart aanrijdingen waarbij in totaal vier autos betrokken waren. Het was ter plaatse erg druk waardoor er veel geremd moest worden.

Auteur: Willem van Hooijdonk