Datum: 11 januari 2007

Noordwijk Granaat is contragewicht klok

In het politiebureau aan de Duinwetering heeft de Explosieven Opruimings Dienst donderdag 11 januari op verzoek van de politie een aan het bureau gebracht voorwerp bekeken. Als snel stelden zij vast dat het een contragewicht van een klok was en niet een granaat wat in 1e instantie ook tot de mogelijkheden werd gerekend. Het voorwerp werd rond 10.25 uur door een inwoonster uit Noordwijk aan het bureau gebracht nadat ze dit had gevonden in de kelder van haar woning. Het verhaal van de vrouw maakte de politie alert. Zij vertelde namelijk dat zij had gehoord dat de vorige bewoner oude dingen uit de duinen verzamelde. Er werden geer risico's genomen en het voorwerp werd in de receptie in afwachting van de gewaarschuwde EOD ongemoeid gelaten. De politie zette een gedeelte van de receptie af. Het politiebureau behoefde niet ontruimd te worden. De EOD heeft het contragewicht meegenomen.

Oegstgeest Beroofd van boodschappentas

Een 47 jarige vrouw uit Oegstgeest is woensdag 10 januari om 21.15 uur beroofd van haar boodschappentas. De vrouw fietste over de Rijnsburgerweg in de richting van de Terweeweg. Net voor deze weg fietste snel een persoon voorbij, vermoedelijk een jongeman van ongeveer 20 jaar. In het voorbij fietsen pakte de persoon de tas weg uit haar fietsmand. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding na mishandeling

De politie heeft donderdagmiddag, 11 januari, een 65 jarige man uit Made aangehouden op verdenking van mishandeling van een 33 jarige man uit Hoofddorp. De twee kregen een woordenwisseling met elkaar in een supermarkt aan de Stationsweg. De man uit Made had daar een dopje van een fles en een stuk plastic op de inpaktafel gegooid. Toen de Hoofddorper de gooier hierover aansprak en naar een prullenbak wees verderop, ontstond er een woordenwisseling. Kort hierna zou de man uit Made tegen de borst van de andere hebben geslagen. Deze belde hierop de politie waarna de verdachte op de Lammermarkt werd aangehouden. Volgens de verdachte zou hij de man niet hebben geslagen. Wel zou hij hem een duw hebben gegeven.

Leiden Woninginbraak

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 januari is ingebroken in een woning aan de Tjalkenwerf. Men heeft de achterdeur opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werden onder andere mobiele telefoons en een stereo-installatie met boxen gestolen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Aanrijding Een 39 jarige automobiliste uit Leiderdorp verleende donderdagmorgen 11 januari rond 08.50 uur op de kruising Levendaal met de Korevaarstraat geen voorrang aan een 31 jarige bromfietser uit Leiden. Dit gebeurde bij het linksafslaan van de vrouw. Zij had de bromfietser niet opgemerkt. De man is met beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bodegraven Doorrijden na aanrijding De politie heeft donderdagmorgen 11 januari een 74 jarige man uit Bodegraven aangehouden omdat deze op de Wilhelminastraat met zijn auto een vrachtauto had aangereden die daar aan het laden en lossen was. Daarna was hij doorgereden. Dit gebeurde rond 09.55 uur. De 68 jarige vrachtwagen uit Bodegraven belde 112. De agenten troffen in de straat een beschadigde personenauto aan die van de verdachte bleek te zijn. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op voor doorrijden na aanrijding.

Bodegraven Aanhouding verdachten diefstal pinpas De politie heeft een onderzoek afgerond naar de diefstal van een pinpas en het gebruik daarvan. In augustus 2006 startte het onderzoek na aangifte dat een pinpas uit het gemeentehuis aan het Raadhuisplein was gestolen en dat daar diverse aankopen mee waren gedaan. In november kon de politie de eerste verdachte in deze zaak aanhouden. Op 9 januari van dit jaar werd de tweede verdachte aangehouden. Tegenover de politie hebben zij gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. De politie stuurt het proces-verbaal naar justitie. Beiden verdachten zijn inmiddels weer vrij.

Gouda Verdachten auto-inbraken aangehouden Dankzij een alerte inwoonster van Gouda heeft de politie drie jongens van 14, 14 en 15 jaar uit Gouda aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van auto-inbraken. Alle verdachten zitten nog vast. Eén van hen wordt vrijdag 12 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Woensdagmorgen 10 januari zag de vrouw uit Gouda op de Middenmolenlaan een jongen met opmerkelijke belangstelling voor geparkeerde auto's. Zij vermoedde dat deze uit was om een auto-inbraak te plegen en belde 112. Agenten troffen de jongen in de buurt aan en zagen hem regelmatig in de auto's kijken. Er werd besloten hem te controleren. Bij die controle kwam een kraspen tevoorschijn waarvan bekend is dat die gebruikt worden bij inbraken. De 14 jarige jongen werd daarop aangehouden. Hij bekende uit te zijn op een auto-inbraak en bekende eerder die morgen ook bij een andere auto-inbraak op de Middenmolenlaan aanwezig te zijn geweest. Tevens waren daar de twee andere aangehouden verdachten bij aanwezig. Uit die auto werd een navigatiesysteem gestolen.

---------------------------------------- einde middagberichten ------------------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --