Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Stormincidenten regio Noord- en Oost-Gelderland (vervolg) |
De brandweerlieden zijn ook donderdagmiddag (11/1) volop bezig geweest met het opruimen van bomen en takken in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Ernstigste incident deze middag was een boom die in Hall tegen een woning viel en voor aanzienlijke schade aan de nok zorgde.

Terwijl in eerste instantie werd gedacht dat de storm en windvlagen in de loop van de middag zouden afnemen, blijkt dit niet het geval te zijn. Hierdoor blijven er meldingen van omgewaaide bomen en afgebroken takken bij de Regionale Meldkamer in Apeldoorn binnen komen. Gedurende de dag zijn er zo'n 60 brandweerlieden in verschillende plaatsen actief geweest.

Na de berichtgeving over de Veluwe zijn er in de middag ook meldingen in Eefde, Gorssel, Almen, Twello, Lichtevoorde en Doetinchem binnen gekomen over omgevallen bomen e.d. In Hall viel een oude eik tegen de gevel van een woning aan de Hogestraat en zorgde daar voor de nodige schade.

Er wordt verwacht dat de windvlagen ook in de avondspits last voor het verkeer zullen opleveren. Advies is dan ook om je aan de snelheid te houden en bij het passeren van fietsers hen ook de nodige ruimte te geven. Zij kunnen eerder uit balans raken door een windvlaag dan een paar honderd kilo zware auto!

Einde bericht
---


---


---

---- --