FEM Business Topman van het Jaar: Abel Slippens

Donderdag 11 januari 2006


----------
Deze week in FEM Business (week 2, vanaf vrijdag 12 januari in de kiosk)

Wie is Abel Slippens?
De ceo van Sligro Food Group is door de leden van Managers Netwerk Nederland en lezers van FEM Business gekozen tot Topman van het Jaar. Een originele keuze voor een topman die eigenlijk ondernemer is. Dat groothandel Sligro uitstekend presteert is bekend. De rol van Slippens is tot nu toe veel minder belicht. Een interview en analyse over de vraag wat hem nu eigenlijk zo goed maakt.

Russische energie
Angela Merkel is in 2007 voorzitter van de EU en de G8. Ze heeft aangekondigd dat ze de energietoevoer wil veiligstellen. En op dat moment draaide Poetin de oliekraan dicht. De Duitse bondskanselier krijgt het de komende maanden druk. Hoe gaat zij de Russen te vriend houden?

Chinese bedrijfsspionage
Het is net als met geslachtsziekten, zegt een beveiligingsspecialist. Als een onderneming het slachtoffer is geworden van bedrijfsspionage, vertelt zij dat aan niemand. Toch gebeurt het. De vraag is: hoeveel, en vooral bij wie?

Saint Jobs
Deze week vierde hij met de introductie van de iPhone weer eens zijn reputatie als creatief en visionair ondernemer. Maar uit onderzoek blijkt dat Steve Jobs een uiterst schimmige rol speelde in de fraude rond de toekenning van Apple-opties. Jobs profiteerde daar zelf van. Maar hij lijkt onaantastbaar. Een reconstructie.

Verder in FEM Business:


* Shell heeft ook wel een succes in Rusland
* Organon wordt verpatst en daarna opgesplitst
* Boeing 787 Dreamliner maakt vliegen leuk .

Informatie: Arne van der Wal 06 22 31 37 18 /
020.515.98.52 (secretariaat)