Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Bestelauto raakt te water en zinkt              |
Een bestelauto van de gemeente Zutphen is op woensdag (10/01) ter hoogte van de Ir. Lelystraat in het water beland en gezonken. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De auto is met behulp van de brandweer en sleepdienst gelokaliseerd en uit het water getakeld.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 10.00 uur binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek er niemand meer in de auto te zitten en werd duidelijk dat de auto al was gezonken. Ter plaatse kan het twaalf meter diep zijn. Medewerkers van de brandweer en de sleepdienst werden ingeschakeld om de auto op te sporen en uit het water te takelen. Uiteindelijk werd de auto door duikers van de brandweer op een diepte van acht meter teruggevonden. Vermoedelijk heeft de auto niet op de handrem gestaan en is deze door de harde wind richting het water gerold. In het water gekomen, dreef de auto ongeveer 50 meter van de kant af en zonk daarna. De werkzaamheden trokken veel bekijks van omstanders.

|     |Kring van Dorth - Camping doelwit van inbrekers           |
Tien caravans op een camping aan de Bathmenseweg hebben tussen dinsdag en woensdag (10/01) ongewenst bezoek gehad. Hierbij is onder meer een audiosysteem verdwenen. Een benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt benadeelden en eventuele getuigen om contact op te nemen.

De inbraken hebben tussen dinsdagmiddag 14.00 uur en woensdagmiddag 15.30 uur plaatsgevonden. Voor zover bekend wist men in de meeste gevallen binnen te komen door een raam of een deur te forceren. Eenmaal binnen heeft men onder andere kasten doorzocht. Op dit moment is alleen bekend dat hierbij een audiosysteem is verdwenen. De politie is een onderzoek gestart en roept alle benadeelden op om aangifte te doen om zodoende de schade in beeld te kunnen brengen. Eventuele getuigen van de inbraken of mensen die andere informatie over deze inbraken hebben, worden verzocht om contact met de politie op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Gorssel - Geld opgenomen met gestolen pas                 |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat op woensdag (03/01) op de Hoofdstraat heeft plaatsgevonden, waarbij een flink geldbedrag is opgenomen met een bankpas zonder dat de eigenaar daar toestemming voor heeft gegeven. Een 65-jarige vrouw uit Epse heeft inmiddels aangifte gedaan.

De vrouw had een dag eerder haar pas gebruikt bij een geldautomaat in Epse. Onduidelijk is nog of de pas daarna is gestolen of dat de vrouw de pas is verloren. De dag daarna werd geld opgenomen bij een geldautomaat aan de Hoofdstraat in Gorssel.

De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld. Mensen die rond 07.30 uur op de Hoofdstraat iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --