Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 11 januari 2007

Maastricht; boze passagier slaat en bedreigt buschauffeur

Woensdagmiddag heeft een boze passagier een 48-jarige buschauffeur uit Maastricht geslagen en bedreigd, omdat de bus te laat bij een halte aan het Mirodaplein in Maastricht arriveerde.

De boze passagier, die in gezelschap was van een circa 2 jaar oud jongetje, stapte omstreeks 12.50 uur bij de halte op en begon meteen te schelden op de buschauffeur omdat deze volgens hem al 20 minuten te laat zou zijn. De man schreeuwde verder dat hij 40 Euro moest betalen, omdat hij niet op tijd voor een afspraak in het ziekenhuis kon zijn.

Op zeker moment sloeg hij de chauffeur in het gezicht. Deze kon de slag echter deels afweren. Nadat de man meerdere ernstige bedreigingen in de richting van de chauffeur had geuit, verliet hij de bus. Daarbij sloeg hij enkele keren tegen de bus en spuugde hij buiten tegen de voorruit.

De dader is een man van circa 30 jaar. Hij droeg een licht beige petje, en een beige of lichtbruine broek met een jack van dezelfde kleur. De man sprak Maastrichts dialect.

De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Maastricht; vrouw slachtoffer straatrover

De politie is op zoek naar de dader van een straatroof, die woensdagavond omstreeks 18.30 uur plaatsvond op de Dianahof in Maastricht en waarvan een 54-jarige inwoonster van Maastricht het slachtoffer werd.

Het slachtoffer werd op zeker moment, toen zij van haar fiets was gestapt, door de dader van achteren vastgegrepen. Tegelijkertijd spoot de dader traangas in het gezicht van het slachtoffer.

Nadat de man de handtas van de vrouw had weten te bemachtigen, ging hij er op een fiets vandoor. Hij vluchtte in de richting van de Cupidohof. De politie stelt een onderzoek in.

Eygelshoven; waterlek door hennepplantage

Door een waterlek in een hennepplantage ontdekte de politie woensdagmiddag in een woning aan de Veldhofstraat in Eygelshoven een hennepplantage.

Omdat er in de woning sprake zou zijn van een waterlek stankoverlast, namen enkele agenten poolshoogte. In de woning ontdekten zij een in werking zijnde hennepplantage van 235 planten. Verder bleek dat de elektriciteit illegaal was afgetapt. Hierdoor was, in combinatie met de waterlekkage, een zeer brandgevaarlijke situatie ontstaan.

Het energiebedrijf heeft de elektriciteit afgesloten.

Tegen de bewoner die niet aanwezig was, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Maastricht; drugs weggegooid

De politie heeft woensdagmiddag op de Statensingel in Maastricht een 21-jarige inwoner van Redange (F) aangehouden omdat hij harddrugs bij zich had.

Agenten zagen dat de man tijdens het bellen met zijn mobieltje een prop in zijn handen had. Toen zij poolshoogte namen, gooide de man de prop weg. Later bleek dat daarin 8 gram cocaïne zat en dat de aangehouden man ook nog 51 gram wiet bij zich had.

Nadat er tegen de man proces-verbaal was opgemaakt, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --